Κοινωνία

Βασίλης Παλαιοκώστας: Η ζωή και η κινηματογραφική απόδραση θα μεταφερθούν στο Hollywood.

Βασίλης Παλαιοκώστας: Η ζωή και η κινηματογραφική απόδραση θα μεταφερθούν στο Hollywood.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ληστείες, απαγωγές και κινηματογραφικές αποδράσεις απαριθμεί το πλούσιο βιογραφικό του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τα ίχνη του χάθηκαν τον Φεβρουάριο του 2009 μετά την περιβόητη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. Εκτός από την κινηματογραφική απόδραση, εκείνο που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν οι θρύλοι γύρω από το όνομά του.

«Είναι μία συναρπαστική ιστορία, η οποία έχει όλα τα συστατικά ενός τηλεοπτικού hit. Έχει κινηματογραφικές αποδράσεις και ληστείες, έχει πρωταγωνιστές που είναι σαν να τους βγάλαμε από το central casting», είπε ο Κωνσταντίνος Λινός, υπεύθυνος επιχειρηματικών υποθέσεων Kaleidoscope.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Λινός, υπάρχουν εικασίες που λένε ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας βρίσκεται στα Βαλκάνια, ενώ άλλοι λένε ότι ζει στο Άμστερνταμ και έχει φάρμα με τουλίπες.

Τουλάχιστον πέντε πασίγνωστα studio «κονταροχτυπιούνται» για το ποιο θα αναλάβει αυτό το μεγάλο project.

«Έχουμε πολλές προτάσεις από μεγάλα studio, σκηνοθέτες και συγγραφείς», είπε ο κ. Λινός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τον πρωταγωνιστικό ρόλο να ενσαρκώσει κάποιος Έλληνας ηθοποιός.

Εχει επικηρυχθεί από την Ιντερπόλ με το ποσό του 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας γεννήθηκε το 1966 στα Τρίκαλα και βγήκε από νωρίς στην παρανομία μαζί με τον αδελφό του, Νίκο. Τη δεκαετία του ’80 συνεργάστηκαν σε ληστείες, κυρίως, τραπεζών με τον διαβόητο ληστή Κώστα Σαμαρά.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας συνελήφθη για πρώτη φορά το 1990, όταν προσπάθησε να απελευθερώσει τον αδελφό του από τις φυλακές Τρικάλων. Από τότε η ζωή του είναι ένα ατέλειωτο παιχνίδι γάτας και ποντικού με την Αστυνομία με αποδράσεις, κινηματογραφικές ληστείες τραπεζών και κοσμηματοπωλείων, αλλά και απαγωγές επιχειρηματιών. Εχει αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2006 και το 2009 μαζί με τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι και τα τελευταία 14 χρόνια παραμένει άφαντος, παρότι έχει επικηρυχθεί από την Ιντερπόλ με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X