Κοινωνία

Βόλος: Βρέφος γεννήθηκε νεκρό – Η μητέρα καθιστά υπεύθυνο τον γιατρό και υποβάλλει μήνυση

Βόλος: Βρέφος γεννήθηκε νεκρό – Η μητέρα καθιστά υπεύθυνο τον γιατρό και υποβάλλει μήνυση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νεκρό γεννήθηκε το μωράκι 27χρονης στον Βόλο, με τους γονείς να υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας ιατροδικαστική εξέταση.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη η νεαρή μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με πόνους, αλλά διαπιστώθηκε πως ο τοκετός δεν είχε ξεκινήσει. Έτσι, αποχώρησε και επέστρεψε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου την Παρασκευή. Είχε διαστολή τεσσάρων εκατοστών, όπως διαπιστώθηκε στο Αχιλλοπούλειο και ο εφημερεύων γιατρός έκρινε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και είπε ότι ο τοκετός θα γινόταν φυσιολογικά.

Η 27χρονη εισήχθη στη Γυναικολογική Κλινική και το Σάββατο της έβαλαν ζώνη και διαπιστώθηκε ότι το βρέφος ήταν καλά, όπως γράφει ο Ταχυδρόμος.

Στον επανέλεγχο, όμως, ο γιατρός δεν άκουγε πλέον το μωρό και η γυναίκα γέννησε λίγες ώρες μετά με φυσιολογικό τοκετό που προκλήθηκε με τεχνητούς πόνους. Το μωράκι, δυστυχώς, γεννήθηκε νεκρό.

Διενεργείται αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου μετά από την ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τον ενδομήτριο θάνατο βρέφους λίγες ώρες πριν γεννηθεί, διενεργεί αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση.

Το ζευγάρι, που επρόκειτο να αποκτήσει το μωρό, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και επιθυμεί να ενημερωθεί για την αιτία του θανάτου, ενώ έως αύριο θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας ιατροδικαστική εξέταση.

Για την υπόθεση λαμβάνονται καταθέσεις και, την ίδια ώρα, αναμένεται να γίνει παθολογοανατομική εξέταση στο βρέφος για να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια.

«Αν δεν υπήρχε καθυστέρηση στον τοκετό, θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί; Αν γινόταν καισαρική και όχι φυσιολογικός τοκετός, θα ζούσε το βρέφος; Αν διαπιστωνόταν ο κίνδυνος με την κύηση στο βρέφος το πρωί του Σαββάτου και όχι αργότερα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί το τραγικό περιστατικό;» ρωτά εκ μέρους της οικογένειας ο δικηγόρος Μιχάλης Βασιλικός, μιλώντας στο ίδιο μέσο.

Η μητέρα καθιστά υπεύθυνο τον γιατρό που εφημέρευε

Η 27χρονη εξήλθε τη Δευτέρα από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και την Τρίτη έδωσε κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ταχυδρόμου, φέρεται να δήλωσε ότι καθιστά υπεύθυνο τον γιατρό που εφημέρευε.

«Οι γονείς είναι σε άθλια κατάσταση και περιμένουμε να δούμε τι έχει γίνει», λέει από πλευράς του ο παππούς.

»Εγώ ανέλαβα και ζήτησα από τους γιατρούς μετά τη γέννα οι γονείς να μην δουν το μωρό», ανέφερε στο τέλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X