Θέμα

«Βόμβα» Πούτιν! Τέλος οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο!

«Βόμβα» Πούτιν! Τέλος οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα λόγω των κυρώσεων για τον πόλεμο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρωσικός οργανισμός Τουρισμού (Rostourism) προτρέπει τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass. Απόφαση που έρχεται ως αντίποινα προς τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις για την επίθεση που εξαπολύει η Ρωσία προς την Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Rostourism, Ζαρίνα Ντογκούζοβα δήλωσε ότι «η Rostourism συνιστά σθεναρά σε όλους τους Ρώσους πολίτες που πηγαίνουν στο εξωτερικό για τουριστικά και επαγγελματικά ταξίδια, εάν είναι δυνατόν, να αρνούνται να επισκεφθούν χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορισμούς στη Ρωσία, καθώς η παραμονή σε αυτές τις χώρες μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή τους στη Ρωσία».

Η Rostourism προτρέπει επίσης στους ρωσικούς τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Συνιστούμε στους τουριστικούς πράκτορες να αναστείλουν τις πωλήσεις εκδρομών σε χώρες, που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά και σε χώρες της Καραϊβικής, καθώς η διαδρομή προς αυτές, περνά μέσα από τον κλειστό εναέριο χώρο της ΕΕ και του Καναδά. Τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση εκδρομών σε χώρες που είναι δεν είναι προσβάσιμοι για ταξίδια, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό πράκτορα για να επιλέξετε έναν εναλλακτικό προορισμό», τόνισε η Ντογκούζοβα.

Πού… θα πάνε οι Ρώσοι;

Για ψυχαγωγικά ταξίδια, η Rostourism συνιστά να επιλέγονται χώρες που είναι ανοιχτές για επισκέψεις για τουριστικούς σκοπούς και δεν έχουν επιβάλει περιορισμούς στη Ρωσία – αυτές είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ και μια σειρά από άλλα κράτη.

Κι εδώ εγείρεται ένα μεγάλο ζήτημα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευελπιστεί φέτος -έχοντας… τελειώσει από μόνη της και την πανδημία- να φτάσει τις τουριστικές επιδόσεις του 2019 μετά από δυο χρόνια πανδημίας.

Πλέον, ένας μεγάλος «αιμοδότης» των τουριστικών εσόδων, οι Ρώσοι τουρίστες δηλαδή, ενδέχεται να μην αποτελούν κομμάτι της «πίτας» και μάλιστα να μετακινηθούν προς άμεσους ανταγωνιστές, όπως είναι η Τουρκία.

Φρικαλέα δήλωση Λαβρόφ! «Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να είναι πυρηνικός και καταστροφικός»

Αυτό σαφώς θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα στην οικονομία, την ώρα που ο πληθωρισμός… καλπάζει. Πιο συγκεκριμένα, Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν μεγαλύτερος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, όπου οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 5,8% έναντι 5,1% τον Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Eurostat προκύπτουν από τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που είναι ενιαίος για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ η ΕΛΣΤΑΤ μετρά τον πληθωρισμό με βάση τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος οδηγεί σε υψηλότερο πληθωρισμό.

Τον Ιανουάριο, ο πληθωρισμός που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ ήταν 6,2%, ενώ τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο θα ανακοινωθούν την επόμενη Πέμπτη, 10 Μαρτίου.

Για έναν ακόμη μήνα, τον τόνο στην άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη έδωσε το ενεργειακό κόστος, το οποίο όμως διαχέεται όλο και περισσότερο στο σύνολο της οικονομίας.

Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 31,7% έναντι 28,8% τον Ιανουάριο, ενώ οι τιμές των τροφίμων, του καπνού και του αλκοόλ αυξήθηκαν 4,1% από 3,5% και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα κατά 3% από 2,1%. Μικρότερη ήταν η αύξηση των τιμών των υπηρεσιών στο 2,5% από 2,3%.

Η διάχυση των αυξήσεων φαίνεται από τον λεγόμενο δομικό πληθωρισμό, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των νωπών τροφίμων, ο οποίος έφθασε το 2,9% από 2,4% τον Ιανουάριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X