Κοινωνία

Ξεκίνησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας»

Ξεκίνησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης (15/11/2023) η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση και μετά την ομόφωνη απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δικαστική λειτουργός κάλεσε την κατηγορούμενη μητέρα να ανέβει στο βήμα.

Η ίδια ξεκίνησε την απολογία της λέγοντας: «Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω μια τρίχα από τη κόρη μου. Εδώ δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Η Τζωρτζίνα γεννήθηκε το 2013 στη Πάτρα, είχα ομαλή εγκυμοσύνη. Γεννήθηκε με καισαρική γιατί έκανε παλμούς τις τελευταίες ώρες του τοκετού» είπε.



Στη συνέχεια έκλαψε ενώπιων των δικαστών, περιγράφοντας τη γέννηση της πρωτότοκης κόρης της: «Μόλις την είδα πρώτη φορά ήταν ένα πλασματάκι…. με κοίταξε…. Στη πρώτη φωτογραφία μας και με το μπαμπά της την κοιτάμε με τόση αγάπη. Αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της για ότι χρειαστεί. Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσανε τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι “Μετασλούδα” από την πεταλούδα. Από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε, ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με τη Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα. Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι» είπε και στη συνέχεια άλλαξε το ύφος της, λέγοντας σε αυστηρό τόνο: «Ακόμα δεν έχω μάθει πώς έφυγε η κόρη μου. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ την αιτία για την ανακοπή και οι δυο γονείς ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες».

Να απορριφθεί το αίτημα για εξαίρεση της προέδρου πρότεινε η εισαγγελέας

Λίγη ώρα νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας και να κριθούν απαράδεκτοι οι λόγοι δυσπιστίας που επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός είπε πως το αίτημα που προέβαλε η κατηγορούμενη πρέπει να απορριφθεί καθώς, όπως είπε, δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

«Η διατύπωση δυσπιστίας απαιτεί πραγματικά γεγονότα και όχι κρίσεις ως προς τον τρόπο διεύθυνσης της διαδικασίας. Αυτά τα γεγονότα σίγουρα δεν είναι η απόρριψη αιτημάτων» ανέφερε η εισαγγελέας η οποία διερωτήθηκε γιατί οι υπόνοιες μεροληψίας τής κατηγορουμένης στρέφονται μόνο στο πρόσωπο της προέδρου και όχι προς τα μέλη του δικαστηρίου αφού οι επίμαχες αποφάσεις επί των αιτημάτων ήταν ομόφωνες.

Επίσης τόνισε πως και η ίδια ήταν αρνητική στην ικανοποίηση των επίμαχων αιτημάτων πλην όμως δεν στράφηκε και εναντίον της η αίτηση εξαίρεσης.



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X