Κοινωνία

Υγειονομικοί: Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου

Υγειονομικοί: Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υγειονομικοί: Σε ποικιλόμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες προχώρησαν από τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη, σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των ιδιωτικοποιήσεων, των αυξημένων πληρωμών για όλο και λιγότερες υπηρεσίες Υγείας, της μετατροπής των νοσοκομείων σε «επιχειρηματικές μονάδες».

Ήδη αγωνιστικές αποφάσεις για οργάνωση βδομάδας δράσης έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο», «Ευαγγελισμός», ΨΝΑ «Δαφνί», ΚΑΤ, «Μεταξά», Λαϊκό, Αιγινήτειο, στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

Οι κινητοποιήσεις τους θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή στη νέα πανυγειονομική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών. Στο Ηράκλειο Κρήτης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται: Σήμερα Τρίτη 13 Δεκέμβρη στις 2 μ.μ. στο άνοιγμα της εφημερίας. Επίσης, το Σάββατο 17 Δεκέμβρη καλούν στο πανεργατικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.μ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους υγειονομικούς είναι η ψήφιση του πρόσφατου νόμου, που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών. Ακόμα, η υποσχεσιολογία περί δήθεν «κατάργησης του νόμου στις πρώτες 10 μέρες διακυβέρνησης», από κόμματα που εξακολουθούν να προπαγανδίζουν τον δήθεν «συμπληρωματικό και ωφέλιμο ρόλο» του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων.

Επίσης, να ακυρωθεί η αναστολή εργασίας που έχει επιβληθεί και παρατείνεται μέχρι τον Μάρτη του 2023. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας από την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X