Κοινωνία

Υπόθεση βιασμών 12χρονης στα Σεπόλια: Μεγαλώνει η λίστα

Υπόθεση βιασμών 12χρονης στα Σεπόλια: Μεγαλώνει η λίστα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση βιασμών: Μεγαλώνει η λίστα των ατόμων που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στους βιασμούς της 12χρονης στα Σεπόλια, μετά και τις νέες συλλήψεις, στις οποία προχώρησε η ΕΛΑΣ την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Μετά την έκδοση τεσσάρων νέων ενταλμάτων σύλληψης η αστυνομία συνέλαβε ήδη δύο εξ’ αυτών το βράδυ της Πέμπτης, ενώ αναμένονται σύντομα και οι συλλήψεις των άλλων δύο. Έτσι, μετά τα νέα εντάλματα σύλληψης, οι κατηγορούμενοι έφτασαν τους 10, με τους 6 –πέντε άντρες και η 37χρονη μητέρα-, να βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Οι πληροφορίες για τα τέσσερα άτομα κάνουν λόγο για άτομα ηλικίας 35 ως και 55 ετών, με τον έναν εξαυτών να είναι έγγαμος. Τις εξελίξεις στην υπόθεση δρομολόγησε η συμπληρωματική πολύωρη κατάθεση που έδωσε η ανήλικη παρουσία παιδοψυχολόγου στη διάρκεια της οποίας φέρεται να αναγνώρισε και άλλα πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένο ποινικό ρόλο στην υπόθεση.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρει σχετικά με τα νέα εντάλματα συλλήψεων: «Πρόκειται για τέσσερα άτομα μεταξύ 35 ως και 55 ετών, οι τρεις είναι άγαμοι κι ο ένας παντρεμένος». Όλοι είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και η επαγγελματική ιδιότητα του ενός, όπως αναφέρεται, αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Οι 3 από τους 4 είχαν προσέλθει αυτοβούλως τις προηγούμενες μέρες στη ΓΑΔΑ και είχαν ισχυριστεί ότι «πιθανότατα συνομίλησαν με τη 12χρονη στο Blind chat αλλά δεν τη συνάντησαν». Το παιδί ωστόσο τους αναγνώρισε, όπως επίσης και τον 4ο κατηγορούμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία εις βάρος τους.

Οι δύο συλληφθέντες της Πέμπτης είναι ένας άνδρας από τη Δυτική Αττική (πρόκειται για το πρόσωπο που δεν είχε προσέλθει στη ΓΑΔΑ) και ένας 39χρονος, πατέρας 9χρονου παιδιού, τον οποίο οποίο οι αρχές συνέλαβαν στο Μαρούσι.

Οι τέσσερις τους που θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, θα βρεθούν κατηγορούμενοι και κινδυνεύουν να φυλακιστούν ακόμη και πάνω από 10 χρόνια. Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν οι 4 νέοι κατηγορούμενοι είναι γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής που είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

Όλοι τους φέρονται πως είχαν κανονίσει το οικονομικό κομμάτι με τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο που την εξέδιδε και την βίασαν σε ραντεβού. Σημειώνεται ότι στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο της ΓΑΔΑ, με ζωγραφιές και άπλετο φως, η 12χρονη είχε απέναντί της, μια παιδοψυχολόγο της ΕΛΑΣ έναν αστυνομικό και την ανακρίτρια που κρατούσε σημειώσεις.

Σημειώνεται πάντως πως αξιωματικοί της αστυνομίας που συντονίζουν τη μεγάλη έρευνα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και νέα εντάλματα σύλληψης, καθώς όπως επισημαίνουν το παιδί έχει δώσει πολλά και κρίσιμα στοιχεία και για άλλα άτομα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X