Media

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Παίρνει θέση για τις καταγγελίες

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Παίρνει θέση για τις καταγγελίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θέλησε να μιλήσει για όλα όσα ακούγονται στον τελευταίο καιρό και αφορούν στις καταγγελίες γνωστών ηθοποιών και σκηνοθετών και παίρνει θέση μέσω μιας συνέντευξης που παραχώρηση στην Καθημερινή!

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρει σε ένα σημείο της συνέντευξης του:

“Προσωπικά, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε μπροστά μου, θα είχα το θάρρος να το καταγγείλω. Αυτά τα πράγματα, οι σεξουαλικές δηλαδή κακοποιήσεις, γίνονται κυρίως εν κρυπτώ, οπότε είναι δύσκολο να κατηγορήσεις ή να υπερασπιστείς κάποιον με απόλυτο τρόπο. Φίλη μου ηθοποιός μού μετέφερε κάποτε ιστορία άσχημης συμπεριφοράς από σκηνοθέτη (όχι σεξουαλικής φύσεως) και, όταν μπήκα στη μέση, το ίδιο το άτομο μού είπε να μην ανακατευτώ. Όπως και για τους καταγγέλλοντες υπήρχε δυσκολία να μιλήσουν για διάφορους λόγους, έτσι δεν είναι απλό και για τους τρίτους. Η πραγματική δικαίωση των ανθρώπων που υπέφεραν και υποφέρουν είναι η αλλαγή που επέρχεται. Για εμένα προσωπικά μαθαίνω πως ακούγονται διάφορα ψέματα, όπως το ότι έκλεισα τα κοινωνικά μου δίκτυα όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, ενώ τα έχω κλείσει από τις 12 Ιανουαρίου. Επειδή αυτό το θέμα είναι σπουδαίο, είναι καλό να προσέχουμε από πού και πώς ενημερωνόμαστε”.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μάλιστα, ανέφερε πως στο θέατρο υπάρχουν πολλές όμορφες στιγμές και πως δεν είναι όλα αρνητικά:

«Όσο για το θέατρο στο οποίο ανήκω εδώ και 30 χρόνια, θέλω να ξεκαθαρίσω πως η εικόνα του συνολικά δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα το ποσοστό όσων καταγγέλλονται είναι πολύ μικρότερο από εκείνους που δεν παραβατούν. Σας διαβεβαιώνω ότι το θέατρο είναι γεμάτο από ανθρώπους με ταλέντο και ψυχικά χαρίσματα. Από την άλλη, όπως συμβαίνει παντού στην κοινωνία, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν εννοήσει τη θέση του στην κοινότητα διαφορετικά από ό,τι θα έπρεπε, που συμπεριφέρονται κακοποιητικά. Θα ήταν όμως λάθος και κρίμα να μείνουμε σε ένα επίπεδο ονοματολαγνείας (τα επώνυμα πρόσωπα προσφέρονται για αυτό) και να μην σκάψουμε βαθύτερα σε όλους τους χώρους, εκεί που δεν υπάρχουν ηχηρά ονόματα και ενδεχομένως οι ιστορίες των ανθρώπων περνούν απαρατήρητες».

Δείτε ακόμη: MasterChef 5: Η μεγάλη ανατροπή που δεν περίμενε κανείς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X