Media

Κόντρες Παπαχρήστου-Βαξεβάνη και υπονοούμενα για εκατομμύρια ευρώ

Κόντρες Παπαχρήστου-Βαξεβάνη και υπονοούμενα για εκατομμύρια ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη χώρα μας οι αλήθειες μαθαίνονται από τον πολύ κόσμο όταν αρχίζουν οι κόντρες μεταξύ δύο πλευρών. Στα 40 χρόνια που είμαστε στη δημοσιογραφία ασχοληθήκαμε με αρκετές υποθέσεις (μία από αυτές στην οποία είχαμε αποφασιστικό ρόλο ήταν το σκάνδαλο Κοσκωτά) και μάθαμε πως όταν βγαίνουν τα μαχαίρια, ξεμυτίζει και η αλήθεια από τα σημεία που πληγώνονται εκείνοι που κονταροχτυπιούνται.

Μία τέτοια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη και το δημοσιογράφο της εφημερίδας “Τα Νέα” Γιώργο Παπαχρήστο. Ο δεύτερος κατηγόρησε τον πρώτο πως ίδρυσε την εφημερίδα με τα 3 εκατομμύρια του Καλογρίτσα από την κατασκευαστική εταιρεία  CCC.

Ο Κώστας Βαξεβάνης εξήγησε λεπτομερώς πως και με ποια κεφάλαια ίδρυσε την εταιρεία και κυκλοφόρησε την εφημερίδα. Μάλιστα προχωρά ακόμα περισσότερο και αναρωτιέται πώς επιβίωσε το Documento που στη συνέχεια δημιούργησε ο Κώστας Βαξεβάνης με 20.000 μετοχικό κεφάλαιο και 79.000 δάνειο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης από την πλευρά του απαντά εκ νέου και πετάει ένα τεράστιο “καρφί” για δημοσιογράφο με εκατομμύρια στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ελβετία.

«Δεν πήραμε λοιπόν ούτε δάνεια, ούτε μαύρο χρήμα, ούτε άλλες ενισχύσεις από κανέναν. Καταλαβαίνουμε ίσως την καχυποψία του Γιώργου Παπαχρήστου, γιατί η εμπειρία του από τους εκδότες που δούλευε, τον έχουν συνηθίσει σε άλλες συναλλαγές.

Μία όμως που ο Γιώργος Παπαχρήστου ασχολείται με τις αναφορές για έρευνες από την Αρχή, να ψάξει και μια πολύ ενδιαφέρουσα για δημοσιογράφο ο οποίος έχει 2,5 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις στην Ελβετία και άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε ασφαλιστικά προγράμματα για τα παιδιά του. Εκεί να κάνει έρευνα για το πώς έγιναν τα λεφτά.»

Και όπως γίνεται αντιληπτό οι διάφορες αρμόδιες αρχές, φορολογικές, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλες ενδεχομένως, θα έχουν πολύ δουλειά αν ξεκινήσουν έρευνες. Αν ξεκινήσουν επαναλαμβάνουμε…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X