Κοινωνία

Κορονοϊός: Αισιοδοξία Τσιόδρα! Η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει κάμψη

Κορονοϊός: Αισιοδοξία Τσιόδρα! Η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει κάμψη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σχετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε για πρώτη φορά- για την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα- στην συνέντευξη τύπου ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε τα νούμερα δείχνουν ότι η καμπύλη δείχνει να έχει μειωθεί και αν και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέα κρούσματα, φάνηκε να θέλει να στείλει το μήνυμα οτι τα μέτρα αποδίδουν και υπάρχει μια μικρή μείωση της καμπύλης της εκθετικής αύξησης.

Νομίζω είπε ο κ. Τσιόδρας ότι αγοράσαμε χρόνο και αν και δεν θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος είναι πολύ καλό αυτό.

Η εκτίμηση του κ. Τσιόδρα είναι ότι τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι κοντά στα 10 χιλιάδες.

Αισιοδοξία ότι τα νούμερα των κρουσμάτων μπορεί να είναι λιγότερα από οτι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασε σήμερα και ο Ηλίας Μοσιαλος.

Εκτιμήσεις για 8.000 – 10.000 κρούσματα στη χώρα μας

Περίπου 8.000 με 10.000 άτομα ενδέχεται να έχουν μολυνθεί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γνωστοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 695, καθώς υπήρξαν 71 νέα. Οι νεκροί από τον ιό στη χώρα μας είναι 17, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 76 έτη. Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X