Κοινωνία

Κορονοϊός: Ο Τσιόδρας αναμένει αύξηση των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Ο Τσιόδρας αναμένει αύξηση των κρουσμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Τσιόδρας στις δηλώσεις του είπε πως σχετικά με την επιτήρηση και τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, παραμένουν στις εκτιμήσεις των μαθηματικών προβλέψεων οι οποίες θα ανανεώνονται συνεχώς.

Συνέχισε λέγοντας, πως πρέπει όμως να σας πω ότι αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειας που κάνουμε μαζί να περιορίσουμε αυτή τη μάχη. Σοβαρά κρούσματα σήμερα και αύριο και μεθαύριο, μέχρι να περάσει αυτός ο ιός, αντικατοπτρίζουν την κυκλοφορία ενός εχθρού που δεν σέβεται ηλικίες αλλά προσβάλλει όλους. Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής.

Ηλικίες μεταξύ 18 και 64 ετών είναι το 75% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το ίδιο λέμε για τη γρίπη αλλά εδώ δεν υπάρχει εμβόλιο προς το παρόν. Δεν υπάρχει έγκυρη και τεκμηριωμένη με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης θεραπεία. Όλα είναι στο αρχικό στάδιο και το κυριότερο κανείς εκτός από τις 19 συμπολίτες μας που πήραν εξιτήριο, σήμερα δεν έχει ακόμα ανοσία.

Η ανοσία των πολλών που θα προστατέψει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται την ώρα, δεν σέβεται ηλικίες, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν. Αυτό μας έχουν διδάξει οι προηγούμενες εβδομάδες στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Μία μεγάλη σειρά ασθενών από ξένη χώρα έδειξε πως η θνητότητα ήταν έως και 27% για τους άνω των 85 και μεταξύ 3% και 11% για τους 65-74 ετών, 1%-3% για τους 55-64 και κάτω από 1% για τους κάτω των 54 ετών.

Έγραψε κάποιος γνωστός μου, πολύ σοβαρός επιστήμονας, από τους παγκόσμια καταξιωμένους ανθρώπους. Κάνουμε πολύ φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας. Η απάντηση που δίνω εσωτερικά μέσα μου και την αφήνω στην κρίση σας είναι πως τα πράγματα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων.

Πολλοί από τους οποίους είναι μανάδες και πατεράδες μας, είναι γιαγιάδες και παππούδες. Όλους τους σεβόμαστε, όλους πρεσβεύουμε όλους. Αλλά κατεξοχήν χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X