Media

Λασκαρίδης: «Οι πλοιοκτήτες έχουν χεσ…νο τον πρωθυπουργό»! Άναυδος ο Πλακιωτάκης με τον εφοπλιστή (video)

Λασκαρίδης: «Οι πλοιοκτήτες έχουν χεσ…νο τον πρωθυπουργό»! Άναυδος ο Πλακιωτάκης με τον εφοπλιστή (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια άκρως ενδιαφέρουσα δημοσιογραφική έρευνα, αυτή του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail», που αφορά στις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, παρουσίασε μεταξύ άλλων ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον απόσπασμα, φιλοξενώντας δηλώσεις που έκανε ο Πάνος Λασκαρίδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός εφοπλιστής, ανέφερε με σαφή τρόπο ότι οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανάγκη την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό!

«Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», δήλωσε, συμπληρώνοντας μάλιστα με χαρακτηριστικά τρόπο ότι «μπορούν να χε…ν τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Τρέμει τους βουλευτές του ο Μητσοτάκης! Οι «βόμβες» που έσκασαν κι εκείνες που έρχονται…

Ο Πάνος Λασκαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι: «Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι του EIC χρησιμοποίησαν τις σκληρές δηλώσεις Λασκαρίδη ενώπιον του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Συγκεκριμένα, αρχικά τον ρώτησαν πόσο… ελληνική είναι η ελληνική ναυτιλία, με τον υπουργό να απαντά «100%».

Και τότε του έδειξαν τις δηλώσεις Λασκαρίδη. Η αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας μετά το άκουσμα των όσων είπε ο εφοπλιστής, τόσο για τον πρωθυπουργό, όσο και για το υπουργείο, ήταν έκδηλη…

Δείτε το βίντεο (σ.σ. μετά το 12.38)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X