Πολιτική

Lockdown: Αυξάνονται τα «ραντεβού» με τον Χαρδαλιά! Αποκαλύψεις Πέτσα για τα βραδυνά SMS! (video)

Lockdown: Αυξάνονται τα «ραντεβού» με τον Χαρδαλιά! Αποκαλύψεις Πέτσα για τα βραδυνά SMS! (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Lockdown… ξανά λοιπόν από το Σάββατο και η πρώτη εργάσιμη, σήμερα δηλαδή, 09.11.2020, είναι το πρώτο γερό “κρας τεστ” για τα νέα μέτρα.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει ανοχή σε περιπτώσεις παραβάσεων.

Η προδοσία που δεν έκανε ο Μητσοτάκης και ήρθε το lockdown

Ακόμη, ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Κικίλια αύριο το απόγευμα. Επιπλέον, όμως, έβγαλε και… μια είδηση, καθώς αποκάλυψε πως οι ενημερώσεις από το υπουργείο Υγείας αυξάνονται σε τρεις φορές την εβδομάδα αντί για δύο.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά και όποιος άλλος χρειάζεται αναλόγως της επικαιρότητας και των επιδημιολογικών συνθηκών.

Ο Πέτσας για το lockdown

O κ. Πέτσας αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να μπει η χώρα σε οριζόντιο Lockdown, τόνισε ότι αυτό έγινε «γιατί είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Ο ιός όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του.

Κορονοϊός: Προσοχή! Πώς μπορεί να κολλήσετε μέσα στο lockdown!

Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρ’ όλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό.

Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του», τόνισε.

Το… 1.000.000 SMS για άθληση

«Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν είναι το ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες επιτρέπονται. Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms μετά τις 9 το βράδυ για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Κι όμως! Το 13033 μπορεί… να σας αρνηθεί την έξοδο!

Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι μια προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων και σε αυτήν την καταστρατήγηση θα μας βρουν απέναντι και οι έλεγχοι θα είναι πολύ σκληροί. Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την καραντίνα.

Δείτε όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X