Κοινωνία

Lockdown: Μήπως να… συνεννοηθούν Χαρδαλιάς-Ταραντίλης για να μην τρελαθούμε εντελώς;

Lockdown: Μήπως να… συνεννοηθούν Χαρδαλιάς-Ταραντίλης για να μην τρελαθούμε εντελώς;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Lockdown λοιπόν. Ή για να είμαστε ακριβείς, ενδεχόμενο νέου σκληρού lockdown. Είναι πιθανό; Τι λέει ο Χαρδαλιάς και τι ο Ταραντίλης; Η κυβέρνηση είναι ανήσυχη και μπερδεμένη. Κι αυτό φαίνεται. Ωστόσο η κυβέρνηση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι.

«Ρουκέτα» Αρκουμανέα! «Ίσως τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα»!

Ανήσυχος και μπερδεμένος μπορεί να είναι ο λαός, οι άνθρωποι που ένα χρόνο τώρα βλέπουν τις ζωές τους να έχουν έρθει πάνω – κάτω και ανησυχούν για το αν θα έχουν δουλειά αύριο. Όχι του χρόνου, αύριο.

Η κυβέρνηση, από την άλλη, είναι εκείνη που οφείλει να είναι ψύχραιμη, να έχει σχέδιο και να δίνει λύσεις. Και τι βλέπουμε από την ελληνική κυβέρνηση; Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό! Βλέπουμε κυβερνητική διγλωσσία, βλέπουμε αμηχανία, βλέπουμε παντελή έλλειψη σχεδίου.

Δόκτωρ Τζέκιλ: Ο Χαρδαλιάς αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο σκληρού lockdown

νικος χαρδαλιας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μόλις χθες βράδυ, ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε στο Ενώπιος Ενωπίω. Όταν η συνέντευξη… δεν ήταν αμιγώς lifestyle, με αναφορές στον… άνθρωπο Νίκο Χαρδαλιά, στο αν έχει χιούμορ, στο πώς είναι στο σπίτι του και άλλα τέτοια -«ανάλατα» και παντελώς ανεπίκαιρα- η συζήτηση αφορούσε στην πανδημία.

Κι εκεί ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ξεκάθαρα πως το ενδεχόμενο ενός σκληρού lockdown βρίσκεται πάντα στο τραπέζι και μπορεί να επιβληθεί ανά πάσα στιγμή.

Μίστερ Χάιντ: Ο Ταραντίλης… το αποκλείει!

Χρήστος Ταραντίλης

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Μόλις… λίγες ώρες μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου σκληρού lockdown!

«Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά διευκρίνισε ότι η εξέλιξη της επιδημίας «είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα – μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα».

«Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» είπε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Συμπέρασμα… βγάλατε;

Η απάντηση στις «κατηγορίες» για κυβερνητική διγλωσσία ξέρουμε ποια (θα) είναι. Ότι και οι δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης μιλούν υποθετικά και «τα πάντα κρίνονται από την πορεία της πανδημίας».

Οι ειδικοί το λένε ανοιχτά: «Η Αττική χρειάζεται σκληρό lockdown! Το τρίτο κύμα είναι εδώ»! video

Αυτό είναι το πολιτικό επιχείρημα, αυτό είναι το κυβερνητικό αφήγημα. Όμως κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, πέρα από την πολιτική, υπάρχει και η καθημερινότητα. Κι αυτή έχει πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που αγωνιούν για το αύριο και οι οποίοι βγαίνουν από τα ρούχα τους όταν… κοιμούνται με το σενάριο ολικού lockdown από τον Χαρδαλιά και… ξυπνάνε με την καθησυχαστική οπτική του Ταραντίλη.

Συνεπώς σοβαρευτείτε. Συμφωνήστε τουλάχιστον στο τι λέτε δημόσια και μην τρελαίνετε τον κόσμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X