Media

Αιχμές του Αντώνη Κανάκη για τον Γιώργο Λιάγκα -Το παρασκήνιο στον ΑΝΤ1

Αιχμές του Αντώνη Κανάκη για τον Γιώργο Λιάγκα -Το παρασκήνιο στον ΑΝΤ1
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές του Αντώνη Κανάκη για τον Γιώργο Λιάγκα: Η Ελληνική τηλεόραση συνεχίζει να στροβιλίζεται στον «τυφώνα» του παιδοβιασμού στα Σεπόλια, με αρκετές εκπομπές να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα που παραμένει στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής επικαιρότητας.

Αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, κάρτες με δηλώσεις ή φερόμενες δηλώσεις, μαρτυρίες, τηλεπλάτες, ανώνυμες τηλεφωνικές, απ’ όλα έχει το μάλλον απεχθές μενού που σερβίρουν εκπομπές και τηλεοπτικά μαγκαζίνο.

Το «ταμείο» έχει ξεκινήσει να γίνεται αλλά τα τελικά κέρδη και ζημίες θα καταγραφούν αρκετά αργότερα. Τα συμπεράσματα είναι τα εξής: Εκπομπές που σήκωσαν πολύ ψηλά τους τόνους ανέβηκαν και σε ποσοστά τηλεθέασης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι διαφημιζόμενοι σε αυτές έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια.

Αντίστοιχα παρουσιαστές μπροστάρηδες του θέματος αποκόμισαν οφέλη από την Nielsen αλλά σήκωσαν αλλεπάλληλα κύματα οργής εναντίον τους στο Τwitter. Προσεχώς θα συνυπολογιστούν δύο ακόμη σημαντικές παράμετροι: Το πόρισμα της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων και παραβίασης του δικαστικού απορρήτου από τηλεοπτικές εκπομπές και φυσικά οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το χειρισμό της υπόθεσης από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Η τραγική υπόθεση έχει φυσικά δημιουργήσει και κατάσταση αντιπαράθεσης ακόμη και μεταξύ ομοκάναλων παρουσιαστών.

Το χρονικό της κόντρας Κανάκη – Λιάγκα, το νέο επεισόδιο και το παρασκήνιο στον ΑΝΤ1

Ο Αντώνης Κανάκης στο «Ράδιο Αρβύλα» δεν κατονόμασε αλλά σαφέστατα «φωτογράφισε» τον Γιώργο Λιάγκα όσον αφορά στη δημοσιογραφική διαχείριση του θέματος. «Το άλλο εξοργιστικό το οποίο δεν χρειάζεται να το πούμε εδώ που τα λέμε αλλά δεν μπορούμε. Τι ξεφτίλα είναι αυτή να κυκλοφορούν φωτογραφίες ανήλικου θύματος βιασμού για πλάκα σε κινητά παρουσιαστών εκπομπών, δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα. Σε ποια χώρα γίνονται αυτά τα πράγματα; Τι χώρα είμαστε;» αναρωτήθηκε ο Κανάκης στον «αέρα» του ΑΝΤ1. Την προηγούμενη μέρα ο Γιώργος Λιάγκας δήλωσε πως έβλεπε φωτογραφίες του βιασμού της ανήλικης στον αέρα του «Πρωινού», ενώ μια μέρα μετά ανασκεύασε τα λεγόμενά του λέγοντας πως ήταν πληροφορίες και όχι οπτικό υλικό.

Φυσικά και η κόντρα Λιάγκα – Κανάκη έχει προϊστορία. Έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν όταν οι δύο παρουσιαστές συνυπήρχαν και πάλι στον ΑΝΤ1. Μια συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στο «Late Night» του Γιώργου Λιάγκα είχε σταθεί η αφορμή τον Νοέμβριο του 2017 για πολύ σκληρή κριτική των «Ράδιο Αρβύλα» προς τον παρουσιαστή. Ο Λιάγκας τότε είχε απαντήσει μέσω δηλώσεων του ότι το θέμα δεν είναι ο εκάστοτε καλεσμένος αλλά οι ερωτήσεις που θέτει ο δημοσιογράφος και η δική του τοποθέτηση. Τον Ιανουάριο του 2018 ο ΑΝΤ1 προχώρησε σε ολική αναδιάρθωση του νυχτερινού του προγράμματος κόβοντας το «Late Night» του Λιάγκα αλλά και το «The 2night show» του Αρναούτογλου και δίνοντας τη ζώνη στον Αντώνη Κανάκη μαζί με τη συνολική καλλιτεχνική επιμέλειά της. Τα δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν πως ο Κανάκης ζήτησε το κόψιμο Λιάγκα-Αρναούτογλου με τον παρουσιαστή των «Αρβύλα» να το διαψεύδει κατηγορηματικά. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου αποχώρησε ο Λιάγκας από τον ΑΝΤ1 και λίγους μήνες αργότερα το φθινόπωρο του 2018 και ο Κανάκης. Από τον Οκτώβρη του 2021 οι δύο παρουσιαστές συγκατοικούν και πάλι αναγκαστικά κάτω από την στέγη του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού χωρίς καμία επαφή.

Τώρα όσον αφορά στο κλίμα εντός ΑΝΤ1 οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι βαρύ αλλά οι διοικούντες τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις προαναφερθείσες εξελίξεις. Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως έχουν ήδη γίνει συστάσεις στον Γιώργο Λιάγκα ενώ του εκφράστηκε και η δυσφορία της διοίκησης για το χειρισμό της υπόθεσης. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται διάθεση αλλαγής της θεματολογίας του «Πρωινού».

 

Πηγή: Reader

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X