Media

Ελενα Ακρίτα για συνεντεύξεις Κασσελάκη: Το παράδειγμα προς αποφυγήν και το προς μίμησιν…

Ελενα Ακρίτα για συνεντεύξεις Κασσελάκη: Το παράδειγμα προς αποφυγήν και το προς μίμησιν…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα ανάρτηση πραγματοποίησε η Έλενα Ακρίτα στο Facebook θέλοντας να σταθεί στην… προηγούμενη ανάρτησή της όπου αναφερόταν στη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Η κα. Ακρίτα σχολίασε την συνέντευξη στο «μεγάλο κανάλι» ως μία συνέντευξη που θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας ως παράδειγμα προς αποφυγήν. «Εμπαθείς ερασιτέχνες, δίχως ψήγμα αντικειμενικότητας ή/και ψυχραιμίας, προσπαθούσαν να χειραγωγήσουν τον διάλογο παραβιάζοντας – κατά την ταπεινή μου γνώμη – κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, σήμερα, η υπεύθυνη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προέβη σε νέα ανάρτηση η οποία είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει το γεγονός πως η κριτική που άσκησε στο Mega δεν «είχε κομματικό πρόσημο αλλά αμιγώς δημοσιογραφικό», αντιπαραθέτοντας μάλιστα ως παράδειγμα τη συνέντευξη του κ. Κασσελάκη στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

«Αν η συνέντευξη στο Mega πρέπει να διδάσκεται στις σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγήν, η συνέντευξη του ΑΝΤ1 ας διδάσκεται ως παράδειγμα προς μίμησιν για τους νέους συναδέλφους», αναφέρει Έλενα Ακρίτα στη νέα της ανάρτηση.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε η κα. Ακρίτα

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΑΝΤ1.

Επειδή ορισμένοι θεώρησαν πως η κριτική μου για την συνέντευξη στο Mega είχε κομματικό και όχι αμιγώς δημοσιογραφικό πρόσημο, ιδού οι εντυπώσεις μου από την εμφάνιση του Κασσελάκη στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου έκαναν σκληρές ερωτήσεις, έθιξαν αιχμηρά ζητήματα και γενικώς πολυβόλησαν – ως όφειλαν – τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χωρίς να τού χαριστούν στο παραμικρό.
Ψύχραιμοι, αντικειμενικοί, σωστοί επαγγελματίες έδωσαν άψογο δείγμα γραφής του τρόπου που «ανακρίνεται»ένα πολιτικό πρόσωπο.

Αν η συνέντευξη στο Mega πρέπει να διδάσκεται στις σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγήν, η συνέντευξη του ΑΝΤ ας διδάσκεται ως παράδειγμα προς μίμησιν για τους νέους συναδέλφους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X