Media

ΕΡΤ: Τα 2 εκατ. και η γκάφα σε βάρος της ΕΡΑ Σπορ

ΕΡΤ: Τα 2 εκατ. και η γκάφα σε βάρος της ΕΡΑ Σπορ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέος χαμός γίνεται στην ΕΡΤ με όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη ΕΡΑ Σπορ, την οποία η κυβέρνηση από την προηγούμενη θητεία της απαξιώνει διαρκώς και, όπως λένε οι εργαζόμενοί της, «φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να την κλείσουν».

Πριν από καιρό η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα έδωσε 2 εκατ. ευρώ και απέκτησε από τη Nova τα… συνδικαιώματα του Μουντομπάσκετ 2023 που διεξάγεται αυτές τις μέρες με τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας (αποκλείστηκε και τερμάτισε 15η). Η νομοθεσία προβλέπει ότι οι αγώνες των εθνικών ομάδων προβάλλονται υποχρεωτικά από ανοιχτή συχνότητα, οπότε η συνδρομητική Nova σκόπευε να δώσει τα ματς της εθνικής και στον «αδερφό» Alpha. Οταν έφτασε η προσφορά των 2 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ την αποδέχτηκε και κάπως έτσι οι αγώνες του Μουντομπάσκετ μεταδίδονται από Nova και ΕΡΤ.

Ομως οι «εγκέφαλοι» της κρατικής τηλεόρασης δεν φρόντισαν να συμπεριλάβουν στη συμφωνία που υπέγραψαν με τη Νοva και την ΕΡΑ Σπορ τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις των αγώνων! Ετσι, όταν ξεκίνησαν οι μεταδόσεις (η ΕΡΑ δεν έχει απεσταλμένο στη διοργάνωση) κλήθηκαν οι αθλητικοί να κάνουν ραδιοφωνική μετάδοση από τα στούντιο της ΕΡΑ Σπορ, με φυσικό ήχο, βλέποντας τους αγώνες από την τηλεόραση της ΕΡΤ, επειδή οι επικεφαλής του ραδιομεγάρου θεώρησαν ότι θα κάνουν δουλειά από το στούντιο και για το ραδιόφωνο όπως έκαναν και με τα ποδοσφαιρικά ματς των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό.

Ομως η Nova έβαλε φρένο, αφού δεν υπήρχε τέτοια συμφωνία! Και εννοείται ότι κανείς υπεύθυνος για την «γκάφα» (;) δεν έχει απαντήσει ως τώρα για το τι συμβαίνει και ποιοι ευθύνονται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X