Media

Τηλεοπτικός πανικός. Ακυρώνονται παραγωγές στα ιδιωτικά κανάλια εξαιτίας διαφημιστικών προβλέψεων

Τηλεοπτικός πανικός. Ακυρώνονται παραγωγές στα ιδιωτικά κανάλια εξαιτίας διαφημιστικών προβλέψεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τηλεοπτικός πανικός. Αναστάτωση επικρατεί στα ιδιωτικά κανάλια παρά το γεγονός ότι το  Μάιο δίνουν, ως είθισται, πρόγευση για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά.

Αυτό που συμβαίνει φέτος στα κανάλια ούτε στην «καρδιά» της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων αλλά και την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών με την όποια αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, δεν το είχαμε ζήσει.

Πάντως από ό,τι φαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στελέχη ακυρώνουν σχέδια που είχαν αποφασίσει όλους τους προηγούμενους μήνες και ο λόγος είναι οι κακές προβλέψεις από τον χώρο της διαφήμισης.

Το μεγαλύτερο «κόψιμο» πέφτει σε νέες παραγωγές τηλεοπτικών σειρών επειδή το ρίσκο της αποτυχίας και σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος (σε σχέση με άλλα προγράμματα) είναι μεγάλο, αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί «στρέφονται» σε άλλου είδους προγράμματα. Ήδη τρία ιδιωτικά κανάλια έχουν ακυρώσει πλάνα για παραγωγές μυθοπλασίας.

Ωστόσο η ζωή έχει δείξει ότι ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες έως δεινές καταστάσεις, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Αδιάσειστο παράδειγμα η περίπτωση του ισοτρικού Mega. Το κανάλι ήταν στον αυτόματο κι έπαιζε επαναλήψεις σίριαλ μόνον, και από τις διαφημίσεις και είχε σε αυτές κατάφερε να αποσβέσει σε πολύ υψηλό ποσοστό τις οφειλές στις τράπεζες. 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X