Media

«Το πρωϊνό»: Η χαμηλή τηλεθέαση προκαλεί πανικό και fake news.

«Το πρωϊνό»: Η χαμηλή τηλεθέαση προκαλεί πανικό και fake news.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άσχημα τα νέα για τη Φαίη Σκορδά και την εκπομπή «Το πρωινό» (Αντέννα) με χαμηλές πτήσεις στα νούμερα τηλεθέασης που άγγιξαν μονοψήφιο αριθμό. Μάλλον όσα συνέβησαν προσφάτως με τον υποτιθέμενο γάμο της Δανάης Μιχαλάκη και το παραλήρημα της παρουσιάστριας, την κωλοτούμπα της, τη μετάθεση ευθυνών και την ανεξήγητη «επίθεση» στο «Ευτυχείτε» και την Κατερίνα Καινούργιου, έχουν τις «ρίζες» τους ακριβώς εκεί. Στις αναιμικές τηλεθεάσεις.

Η εκπομπή είναι κάποιες ημέρες που μόλις και με τα βίας το 10%, ενώ δύσκολα ξεπερνάει τις περισσότερες φορές το 8%. Τα μονοψήφια νούμερα δεν συνάδουν με την «παράδοση» με την οποία είναι συνυφασμένη η πρωινή ζώνη του Αντέννα. Ο μέσος όρος της εκπομπής πάντως εκτιμάται να μην ξεπεράσει το διψήφιο.

Η ετυμηγορία της Nielsen

Κι όλα αυτά ενώ έχουμε μπει στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού και οι εξορμήσεις στις παραλίες αυξάνονται, όσο βαδίζουμε στον Ιούλιο, τον πιο δύσκολο μήνα για τα τηλεοπτικά δρώμενα, καθώς αρχίζουν και οι πρώτες άδειας και καλοκαιρινές διακοπές για πολύ κόσμο που δεν κάθεται μπροστά από την μικρή οθόνη, ειδικά τις ώρες του «Πρωινού».

«Η φωλιά των Κου Κου» στο Star ήταν στην πρώτη θέση τηλεθέασης για τη συγκεκριμένη ζώνη, κυρίως λόγω των αποκλειστικών του MasterChef, ενώ το «Ευτυχείτε» του Open ήταν στη δεύτερη θέση. Κατερίνα Καταβάτου και η συνονόματή της Καινούργιου έχουν λόγο να αισθάνονται κάπως καλύτερη από την, επίσης ξανθιά, παρουσιάστρια, Φαίη Σκορδά.

H ουσία είναι ότι ετυμηγορία της Nielsen Audience Measurment. Μια ματιά στις αποδόσεις των εκπομπών της πρωινής ζώνης- στην πρώτη εβδομάδα Ιουνίου- βοηθά για να αντιληφθείτε τί πραγματικά συμβαίνει.

Απο τον πίνακα της Nielsen φαίνεται ότι εκτός από το «Ευτυχείτε», οποιοδήποτε άλλο πρωινάδικο είναι «σα να μην υπάρχει», στο ενδεικτικό διάστημα της περασμένης εβδομάδας. Κι όχι μόνον αυτό. Αλλά «τρώνε» και τη σκόνη του Νίκου Μάνεση. Αν ήμουν στέλεχος καναλιού, αυτά θα αποτελούσαν τροφή για προβληματισμό, λέω εγώ τώρα ως eretikos που είμαι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X