Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Νύχτα τρόμου με χημικά -δακρυγόνα και μπουλντόζες στη Χίο τη Λέσβο και στη Σάμο (vids)

Μεταναστευτικό: Νύχτα τρόμου με χημικά -δακρυγόνα και μπουλντόζες στη Χίο τη Λέσβο και στη Σάμο (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια με ρίψη χημικών και δακρυγόνων προκλήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Μεστά της Χίου και στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου έχουν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την άφιξη των αστυνομικών ενισχύσεων στα νησιά.

https://www.facebook.com/Politischios.gr/videos/566327553962458/

Ρίψη χημικών

Για πάνω από 2,5 ώρες το λιμάνι Μυτιλήνης θύμιζε εμπόλεμη περιοχή..

Δακρυγόνα, κρότου λάμψης, γκλοπ, σπρέι πιπεριού ήταν τα πρώτα δωράκια της κυβέρνησης προς τους πολίτες της Λέσβου

Χαρακτηριστικό είναι ότι στους ασυρμάτους των ΜΑΤ συνέχεια ακούγαμε την φράση “Βαράτε στο ψαχνό” σύμφωνα με το lesvosnews.net.

https://www.facebook.com/Politischios.gr/videos/487050158628778/

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Λέσβου για να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν την έλευση του πλοίου Πήγασος που μεταφέρει από την Αθήνα διμοιρίες των ΜΑΤ και οχήματα Αύρες της αστυνομίας.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα hot spots των νησιών

Οι άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών.

Πάνω από 1500 κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί για τον ίδιο λόγο στην επιταγμένη από την κυβέρνηση Καράβα της Λέσβου, δίνοντας παρών στο κάλεσμα- συναγερμό της καμπάνας, από Μανταμάδο, Κάπη και Κλειώ, αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.

«Ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά» νέα δομή λένε οι κάτοικοι ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος δηλώνει: «Διαβολόρεμα τώρα. Στην Καράβα περισσότεροι. Οι καμπάνες χτυπάνε σε όλα τα χωριά. Πως τα καταφέρατε έτσι;».

Πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν τις εισόδους του λιμανιού, όπου βρίσκονταν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης, εν αναμονή της απόβασης των 10 διμοιριών από την Αθήνα επίσης με το πλοίο Πήγασος.

Στις 02.45 της Τρίτης το πλοίο με τις ενισχύσεις έδεσε στο λιμάνι εν μέσω πυρκαγιών, γράφει η ιστοσελίδα stonisi.

Στη Χίο

Ενώ μεταδίδει η ιστοσελίδα politischios, ότι τα επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών ξεκίνησαν όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών.

Μάλιστα, μετά την επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων στο λιμάνι των Μεστών έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρεται επειγόντως στο Νοσοκομείο Χίου ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε Χίο και Λέσβο

Μεταφορά διμοιριών από την Αθήνα

Tο βράδυ της Δευτέρας, το πλοίο «Blue Star Νάξος», ακύρωσε τα δρομολόγιά του για τις Κυκλάδες και άλλαξε προβλήτα φόρτωσης στον Πειραιά. Στο σκάφος είχαν φορτωθεί 15 κλούβες των ΜΑΤ με το αντίστοιχο προσωπικό που έχει επιβιβαστεί στο πλοίο, δύο «Αύρες», γκρέιντερ και εκσκαφείς που μεταφέρονται με φορτηγά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, προφανώς ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφοράς ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και ειδικών οχημάτων (Αύρες) από την Αττική προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών Μέσων Ενημέρωσης της Χίου, αναχώρησε  στις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, το πλοίο «Πήγασος Εξπρές» το οποίο εξυπηρετεί δρομολόγια για τη Λήμνο από το λιμάνι του Λαυρίου, με προορισμό τη Λέσβο και τη Χίο, αφού φόρτωσε 14 διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο Αύρες.

Καράβα και Διαβολόρεμα – Μάχες σώμα με σώμα κατοίκων-ΜΑΤ

Οδομαχίες γίνονται αυτή τη στιγμή (7:50) στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Προς στιγμή ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί και στην άλλη άκρη του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή, στη θέση Διαβολόρεμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Δείτε ακόμη:

«Πολεμική» επιχείρηση της κυβέρνησης σε Λέσβο και Χίο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X