Πολιτική

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Τριπλή πρόκληση από την Κομοτηνή- Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψή του

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Τριπλή πρόκληση από την Κομοτηνή- Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψή του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη στην Κομοτηνή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναχώρησε οδικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί αεροπορικώς για την Αθήνα όπου αύριο θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο κ. Τσαβούσογλου στη διάρκεια της τετράωρης παραμονής του στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο “Τζελάλ Μπαγιάρ”, γευμάτισε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στον οικισμό Θάμνα και επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι, τελέστηκε προσευχή και φύτεψε ένα πλατάνι.

Η πρώτη πρόκληση Τσαβούσογλου

Ποδαρικό με πρόκληση όσον αφορά το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εισήλθε κατευθείαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, ενώ προ ολίγου με tweet του έκανε την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του.

«Είμαστε στην Ελλάδα για να συναντήσουμε τους συμπατριώτες μας της Δυτικής Θράκης και να συζητήσουμε για τις διμερείς σχέσεις. Στην Ελλάδα θα συναντήσουμε μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», έγραψε.

Χαμός με Τσαβούσογλου στην Θράκη– Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Η δεύτερη πρόκληση Τσαβούσογλου

Την απόλυτη στήριξη στους μη νόμιμους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέ Μετέ, μετέφερε με tweet του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τον υποδέχθηκαν, παρόντος του Τούρκου προξένου Μουράτ Ομέρογλου και του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν σε κλειστή συνάντηση στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής –δήθεν «ιδιωτική- μετά την οποία ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε:

«Στη Δυτική Θράκη συναντήθηκα με τον Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και τον Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Η δουλειά των Μουφτήδων συμβάλλει εξαιρετικά στην διατήρηση και ενδυνάμωση της ενότητας και της αλληλεγγύης της Τουρκικής Μειονότητας».

Η τρίτη πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ ήρθε από τα Θάμνα

Εκεί μίλησε για την μη αναγνωρισμένη άτυπη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» όπως την αποκάλεσε και δήλωσε: «Τονίσαμε πως πάντα θα στεκόμαστε με την Τουρκική Μειονότητα στον αγώνα για τα δικαιώματά της και υπογραμμίσαμε μία ακόμη φορά την ισχυρή μας στήριξη (σε αυτή)».

Στο Σούλι η Σακελλαροπούλου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X