Θέμα

Μητσοτάκης: «Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά μέσα στο 2020»! video

Μητσοτάκης: «Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά μέσα στο 2020»! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει ο eretikos.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο και στο ξεκίνημα της ομιλίας τους αναφέρθηκε στους… μασκοφόρους βουλευτές που τον παρακολουθούσαν.

Στο τέλος της ομιλίας του, ωστόσο, είχε… την είδηση. Και αφορούσε στα αναδρομικά.

«Σφάζει» Μητσοτάκη ο Τσίπρας για τα αναδρομικά! LIVE η απάντηση στην Βουλή!

«Από το βήμα αυτό δηλώνω σήμερα ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει εφάπαξ πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μέσα στο 2020 τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται βάση της απόφασης του ΣτΕ», είπε συγκεκριμένα, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να σηκώνονται όρθιοι και να τον χειροκροτούν.

Αυτά… και τέλος!

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευθεί ότι θα κάνουμε.

Δένδιας: Έκανα… αθλητική διπλωματία με την μάσκα του Παναθηναϊκού! video

Ακόμη συμπλήρωσε πως οι πληρωμές θα γίνουν σε ό, τι αφορά τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων, λέγοντας πως θα φτάσουν συνολικά το 1,4 δισ. ευρώ.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η πληρωμή αυτή φτάνει τα δημοσιονομικά της χώρας στα όριά τους και ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθάρισε πως περιθώρια για άλλες παροχές… δεν υπάρχουν.

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/1790886241069916/

Τα ποσά στα αναδρομικά για όλους τους συνταξιούχους κυμαίνονται:

Θυμίζουμε πως μεταξύ 400 ευρώ ως 800 ευρώ για όσους είχαν απώλειες μόνον από Δώρα, δηλαδή για τους χαμηλοσυνταξιούχους ΟΓΑ και άλλων Ταμείων που έχουν συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Μεταξύ 1.300 ευρώ ως 4.000 ευρώ για τις μεσαίες κατηγορίες συνταξιούχων που παίρνουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης από 1.000 ευρώ ως 1.500 ευρώ μικτά.

Μεταξύ 4.000 ευρώ ως 10.800 ευρώ για συνταξιούχους με άθροισμα από κύριες και επικουρικές ή και μερίσματα πάνω από τα 1.500 ευρώ.

Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τους συνταξιούχους που είχαν στραφεί κατά του ΕΦΚΑ για τις μειώσεις των κύριων συντάξεων και κατά του ΕΤΕΑΕΠ για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

Η εφαρμογή της απόφασης καλύπτει όλους τους συνταξιούχους για ένα διάστημα 11 μηνών, από 10 Ιουνίου 2015, όταν το ΣτΕ έκρινε τις εν λόγω περικοπές αντισυνταγματικές έως και 12 Μαΐου 2016, παραμονή ισχύος του νόμου 4387 με τον οποίο το ΣτΕ αναγνώρισε ότι οι ακυρωθείσες μειώσεις νομοθετήθηκαν εκ νέου με τη μορφή του επανυπολογισμού των συντάξεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X