Οικονομία

Μητσοτάκης για «λουκέτο» στο λιανεμπόριο: Κάναμε το σωστό – Θα στηρίξουμε όσους πλήττονται

Μητσοτάκης για «λουκέτο» στο λιανεμπόριο: Κάναμε το σωστό – Θα στηρίξουμε όσους πλήττονται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο ούτε στις γιορτές μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

«Θα έχει κόστος στην πραγματική οικονομία» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός σχετικά με τη συνέχεια του «λουκέτο» στο λιανεμπόριο και την περίοδο των γιορτών, ενώ συμπλήρωσε: «Τα μέτρα είναι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις των ειδικών. Και έχοντας μια εικόνα πως αυξάνεται ο ιός με την κινητικότητα όπως αυτή των χριστουγέννων, πιστεύω κάναμε το σωστό».

Αιτιολόγησε την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπω χώρες που ήταν πιο τολμηρές να κάνουν βήματα προς τα πίσω». Παράλληλα διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες που πλήττονται πως «όπως η πολιτεία στάθηκε δίπλα τους μέχρι σήμερα, έτσι θα συνεχίσει. Ο προϋπολογισμός ψηφίζεται το βράδυ της τρίτης και υπάρχουν προβλέψεις για να στηριχθεί η οικονομία».

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει και έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικά. Επιχειρήσεις που θα δουν σημαντική μείωση τζίρου θα αποζημιωθούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αυτό που έχει πετύχει η χώρα είναι να προστατέψει θέσεις εργασίας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει με μειωμένα εισοδήματα. Προτεραιότητα είναι η στήριξη της εργασίας και θα εξακολουθεί να το κάνει πράξη για όσο χρειάζεται. Έχουμε πια στον ορίζοντα το εμβόλιο. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε μέχρι να έρθει».

Κορονοϊός: Πέθανε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X