Επιλογές

Μητσοτάκης σε Γερμανό ΥΠΕΣ: Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα ενώ συνεχίζονται οι ροές

Μητσοτάκης σε Γερμανό ΥΠΕΣ: Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα ενώ συνεχίζονται οι ροές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε να συνεχίζονται οι ροές και να μην κάνουμε τίποτα. Πρέπει να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε τις ροές», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, στον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος προηγουμένως είχε επισκεφθεί την Τουρκία.

Στη συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το μήνυμα που στέλνει η σημερινή κυβέρνηση είναι ότι η Ελλάδα αλλάζει την πολιτική της στο μεταναστευτικό σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Ζεεχόφερ πως έχει ήδη δρομολογηθεί ένα τολμηρό σχέδιο μετακίνησης σχεδόν 20.000 μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος.

Δείτε ακόμη:

Κικίλιας για ΚΕΘΕΑ: Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία του Οργανισμού

Επίθεση με κροτίδες και πυρσούς σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για τα 45 χρόνια της ΝΔ

Χαλάζι, ξεριζωμένα δέντρα και ζημιές στη Φθιώτιδα

Έπεσαν 27.000 κεραυνοί, καταιγίδες ,χαλαζοπτώσεις και στην Κρήτη είχε 38 βαθμούς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X