Θέμα

Νέα γερμανική αθλιότητα: Πιέζουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει κυριαρχικά δικαιώματα

Νέα γερμανική αθλιότητα: Πιέζουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει κυριαρχικά δικαιώματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σας το είχαμε γράψει. “Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας”. Τώρα αποκαλύπτεται πως η γερμανική παρέμβαση για να αποτραπεί ο “πόλεμος”  με την Τουρκία ήταν δηλητηριασμένη. Μας το αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η οποία μας ζητά το αδιανόητο.  Να υποχωρήσουμε σε εδάφη όπου έχουμε πλήρη εθνική κυριαρχία.

Σε άρθρο της χαρακτηρίζει σκληρές τις θέσεις της Ελλάδα για τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και των νησίδων μας και εμμέσως μας καλεί να υποχωρήσουμε, ασκώντας δηλαδή πίεση στην Ελλάδα. Επιπλέον υποστηρίζει ότι η προοπτική να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου οι δύο χώρες αποτελεί νίκη του Ερντογάν, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν φιλοκυβερνητικοί κύκλοι εντός της χώρας.

Μάλιστα αφήνει υπονοούμενα για το τι θα επακολουθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ σημειώνει με νόημα πως ο Ερντογάν δεν φοβάται μια στρατιωτική αναμέτρηση και αποκαλύπτει πως στόχος του Ερντογάν είναι ο διαμοιρασμός των πρώτων υλών.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει σε σημερινό της άρθρο: 

«Επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή.

Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X