Κοινωνία

Νοσοκομείο Γεννηματάς -Πρωτοφανές περιστατικό: Χωρίς ρεύμα για μία ώρα με 17 ασθενείς στη ΜΕΘ

Νοσοκομείο Γεννηματάς -Πρωτοφανές περιστατικό: Χωρίς ρεύμα για μία ώρα με 17 ασθενείς στη ΜΕΘ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω πανδημία και εφημερίας και ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονταν 17 ασθενείς, που είχαν ανάγκη χορήγησης οξυγόνου, το νοσοκομείο «Γεννηματάς» έμεινε χωρίς ρεύμα για περίπου μία ώρα.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη προχθές το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, το οποίο έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση – λόγω βλάβης – για περίπου μία ώρα, ενώ και η γεννήτρια, την οποία διέθετε, δεν λειτούργησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε μιλώντας στην Voria.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Κούτρας, το περιστατικό συνέβη εξαιτίας βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ, που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τίθεται κανονικά σε λειτουργία γεννήτρια, ωστόσο, αυτή δεν λειτούργησε.

Λειτουργία γεννήτριας

Για να διευθετηθεί το πρόβλημα, χρειάστηκε να μεταφερθεί, τελικά, γεννήτρια από το γειτονικό νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος», ωστόσο ούτε και αυτή η γεννήτρια μπόρεσε να τεθεί σε λειτουργία ώστε να ηλεκτροδοτηθεί το νοσοκομείο.

Σύμφωνα πάντα με τη Voria.gr, υπήρξε, μάλιστα, σκέψη ακόμη και για συνδρομή του στρατού, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε καθώς στο μεταξύ, έπειτα από σχεδόν μία ώρα, οι τεχνικοί κατόρθωσαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Σημειώνεται πως η διακοπή ηλεκτροδότησης σημειώθηκε εν μέσω εφημερίας και με 17 ασθενείς να νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ με ανάγκη χορήγησης οξυγόνου. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου σε δώδεκα περιπτώσεις χρειάστηκε αυτό να γίνει χειροκίνητα:

«Το όλο σύστημα άντεχε για περίπου μιάμιση ώρα, εάν φτάναμε σε αυτό το σημείο δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί στους ασθενείς», δήλωσε σχετικά στέλεχος του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Φωτογραφία αρχείου

Πέτσας: Η Ελλάδα προχωρά μαζί με την Ευρώπη χτίζοντας συμμαχίες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X