Διεθνή

Ο Ερντογάν ξεδιπλώνει την… κιτσαρία στην Αγιά Σοφιά!

Ο Ερντογάν ξεδιπλώνει την… κιτσαρία στην Αγιά Σοφιά!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα χρώματος πετρόλ χαλιά στον εμβληματικό ναό, που μετατρέπεται σε τζαμί ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής την Παρασκευή, είναι δωρεά του τούρκου προέδρου και χωρίς αμφιβολία ασχημαίνουν το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το δάπεδο της Αγίας Σοφίας αποτελείται από πλάκες υπόλευκου μαρμάρου. Χωρίζεται με ταινίες από πράσινο μάρμαρο, ίσως για την οργάνωση των πιστών κατά την διάρκεια των λειτουργιών.

Αγία Σοφία: Με κουρτίνες θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά – Τι σχεδιάζει η Άγκυρα

Κοντά στον νοτιοανατολικό πεσσό προστέθηκε στην μεσοβυζαντινή εποχή ένα τμήμα που κοσμείται με μαρμαροθετημένο ομφάλιο πιθανόν του 14 ου αιώνα.

Γυρνά την πλάτη στον Ερντογάν ο Ιμάμογλου για την πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα είναι στην πρώτη προσευχή που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουλίου στην Αγία Σοφία που θα λειτουργήσει πλέον ως τζαμί, όπως σας έχει ενημερώσει ήδη ο eretikos.gr.

Ο Ιμάμογλου θα βρίσκεται στην Άγκυρα προκειμένου να τιμήσει την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης.

Δείχνοντας την περιφρόνησή του στην φιέστα που θα στήσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει ήδη εκφράσει την διαφωνία του με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί λέγοντας ότι δεν ήταν απαραίτητο να γίνει αυτό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X