Θέμα

Ο Μητσοτάκης άδειασε Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, Μπακογιάννη, Κικίλια, Παναγιωτόπουλο

Ο Μητσοτάκης άδειασε Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη, Μπακογιάννη, Κικίλια, Παναγιωτόπουλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πραγματικός καταπέλτης ο Αλέξης Τσίπρας στρίμωξε στην γωνία τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού τον ανάγκασε να παραδεχθεί ότι σε ότι αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλα διαφωνούσε με τις δηλώσεις που έκαναν τα στελέχη του κόμματος του –τα οποία σήμερα είναι και υπουργοί-  ενώ  παραδέχθηκε ότι στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία όπου συμμετείχαν οι σημερινοί υπουργοί Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς, είχαν «αρκετά γραφικά στοιχειά» και ότι «ενδεχομένως σε αυτές να είχαν εμφιλοχωρήσει και θύλακες της ακροδεξιάς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την πορεία της συζήτησης για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια  αφού όταν παρουσίασε τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ που ασκούσαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα γι αυτό το θέμα -«ο τρόπος που χειριστήκαμε το ζήτημα ήταν «επιπόλαιος και εξαιρετικά βλαπτικός για τα εθνικά συμφέροντα» έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη, «δεν γίνεται έτσι σοβαρή εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας τετελεσμένα κατ’ αποκοπή γεγονότα και προσχωρώντας στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας» επισήμαινε ο Βασίλης Κικίλιας, είναι «μεγάλη ζημιά για τον τόπο, που ξεχώρισε το Ιόνιο από το Αιγαίο» είχε αναφέρει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αποστάσεις λέγοντας . «Δεν είδα καμία δικιά μου δήλωση είπε  «Αντιλαμβανόμουν την περιπλοκότητα του ζητήματος» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός διαχωρίζοντας τη δική του θέση από εκείνη των σημερινών υπουργών της ΝΔ.

«Υπήρχαν και στη ΝΔ απόψεις για το κατά πόσο θα ήταν ωφέλιμη η επέκταση» ανέφερε χαρακτηριστικά . Η στάση του πρωθυπουργού έφερε πάντως ακόμα μεγαλύτερη ένταση στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος του  καταλόγισε ότι διαχώρισε «με πολύ μεγάλη ευκολία» τη θέση του από τους τότε τομεάρχες και σημερινούς υπουργούς. «Λες και δεν ήσασταν τότε πρόεδρος της ΝΔ!» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι δεν είναι στάση ευθύνης ενός πρωθυπουργού να παίρνει αποστάσεις από πρώην τομεάρχες και σημερινούς υπουργούς της κυβέρνησής του. «Δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα. Να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας» είπε στον πρωθυπουργό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X