Ο Προβοκάτορας

Η αλαζονική προτροπή του νεοφιλελεύθερου Χατζηδάκη και η απάντηση του eretikos και των πολιτών

Η αλαζονική προτροπή του νεοφιλελεύθερου Χατζηδάκη και η απάντηση του eretikos και των πολιτών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 «Όσοι αμφισβητούν την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης στην Ελλάδα, καλό είναι να δουν τις αξιολογήσεις δύο διεθνών οίκων αξιολόγησης που αυτή την εβδομάδα έδωσαν στη χώρα μας την λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα, του ιαπωνικού R&I και του γερμανικού Scope Ratings», λέει ο Κωστής Χατζηδάκης με ισχυρή δόση αλαζονείας και προκλητικότητας.

Και επειδή η οικονομία δεν είναι μόνο χρέος, τράπεζες και διεθνείς οίκοι θα του λέγαμε όσοι αμφισβητούμε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να κοιτάξει τα στοιχεία της Eurostat  και της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν αντιστοίχως 24,4% και 28,5% αύξηση της τιμής των φρούτων σε ένα μήνα.

Να κοιτάξει επίσης τον πληθωρισμό στα τρόφιμα που τον Ιούλιο αυξήθηκε πάλι κατά 12,2% από 11,8% τον προηγούμενο μήνα. Να κοιτάξει επίσης τον ΟΟΣΑ που μας ενημέρωσε ότι πέρυσι το πραγματικό μας εισόδημα μειώθηκε κατά 7,4%. Και πολλά άλλα δυστυχώς.

Και ξέρετε ποιο είναι το πολύ μεγαλύτερο κακό; Η νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση με τον σούπερ νεοφιλελεύθερο Κωστή Χατζηδάκη, ενδιαφέρονται πρωτίστως για το τι λένε οι διεθνείς οίκοι και μετά (αν ενδιαφέρονται) για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εμείς οι πολίτες. Είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής επιλογής. Κι΄ αυτοί τον πολίτη δεν τον έχουν στην πρώτη θέση. Γι΄αυτό και με αλαζονεία μας προτρέπουν να δούμε τις αξιολογήσεις των των δύο οίκων, οι οποίοι σε τελική ανάλυση δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν ανήκουν στους τέσσερις μεγάλους που λαμβάνει υπόψη η ΕΚΤ.

Και για να μην παρεξηγούμαστε μακάρι η χώρα να πάρει την επενδυτική βαθμίδα, όμως όχι με οικονομικές πολιτικές σε βάρος των πολιτών. Αλλά στου…νεοφιλελεύθερου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…

Ο Προβοκάτορας 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X