Ο Προβοκάτορας

Ο Αρης Πορτοσάλτε σε ρόλο…βιαστή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας

Ο Αρης Πορτοσάλτε σε ρόλο…βιαστή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr πολλές φορές έχει επισημάνει ότι ζούμε πλέον τις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η παρακμή την έχει οδηγήσει στο τελευταίο σκαλί στου κακού τη σκάλα. Μάλιστα υπάρχουν “δημοσιογράφοι” (εντός εισαγωγικών γιατί μάλλον δεν πρόκειται για δημοσιογράφους) όπως για παράδειγμα ο Αρης Πορτοσάλτε οι οποίοι δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, δεν βάζουν ούτε ένα φύλλο συκής.

Φόρα παρτίδα χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς ντροπή, χωρίς κανένα σεβασμό στους τηλεθεατές και τους ακροατές, χωρίς σεβασμό στον εαυτό του γίνεται προπαγανδιστής της Ν.Δ. με ένα χυδαίο θα έλεγα τρόπο. «Αν δεν θέλει περιπέτειες η κοινωνία, γι’ αυτό λοιπόν από την πρώτη Κυριακή 35-36% στη ΝΔ, για να έρθει η αυτοδυναμία και να μην χαλάμε χρόνο για τα δεδομένα…», ήταν το κατόρθωμα αυτού που λερώνει κυριολεκτικά όλους τους δημοσιογράφους με τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Και όταν παρευρισκόμενος στο πάνελ δημοσιογράφος παρατήρησε ότι «είναι πρωτοφανές για δημοσιογράφο», τι λέτε ότι απάντησε ο προπαγανδιστής; «Εγώ λέω τη γνώμη μου. Έχω αστυνομία ελέγχου; Εγώ λέω τη γνώμη μου. Πάλι τα ίδια. Απευθύνομαι στην κοινωνία».

Δηλαδή για να παραμείνει δημοσιογράφος θα πρέπει να έχει αστυνομία ελέγχου. Η συνείδησή του, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός των τηλεθεατών είναι άγνωστες λέξεις για τον Αρη Πορτοσάλτε, τον βιαστή της δημοσιογραφίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (κι΄ εγώ λέω τη γνώμη μου Αρη Πορτοσάλτε).

Αναλογιστείτε τι έχει να γίνει όταν θα μπούμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο. Θα μαρτυρήσει κυριολεκτικά η δημοσιογραφία από ανθρώπους σαν του λόγου του. Γι΄ αυτό κι΄ εσείς να είστε προσεκτικοί στις επιλογές για να μην δοκιμάζονται τα νεύρα σας…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X