Ο Προβοκάτορας

Το νέο μότο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς σανοφάγους: «Ο υπουργός θα τρέξει “σφαίρα” τα προγράμματα»…

Το νέο μότο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς σανοφάγους: «Ο υπουργός θα τρέξει “σφαίρα” τα προγράμματα»…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σανό ως συνήθως σερβίρεται άφθονο. Στις 21 Ιουλίου και ενώ οι φωτιές έχουν κάψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, χορτολιβαδικών και άλλων εκτάσεων, καθώς και εκατοντάδες σπίτια βγήκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπακούοντας στις επιταγές της επικοινωνίας είπε:  «ο υπουργός θα τρέξει “σφαίρα” τα προγράμματα», ώστε «να αποκτήσουμε το συντομότερο δυνατόν καινούρια Canadair».

Ο πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις για νέα αεροπλάνα μιλώντας με τους πιλότους της 383 Μοίρας, η οποία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη αλλά αναπτύσσεται στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ελευσίνας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Πολύ ωραία όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακόμα καλύτερα τα καινούρια Canadair. Ωστόσο δεν πρόκειται να έχουμε φέτος νέα Canadair και πολύ πιθανό ούτε του χρόνου, γιατί τα εργοστάσια δεν θα βάλουν μπρος την παραγωγή μόλις δώσουμε την παραγγελία, αφού για να ξεκινήσουν να παράγουν νέα αεροπλάνα απαιτούν ένα μίνιμουμ αριθμό παραγγελιών.

Και αναρωτιέται κανείς καλόπιστα. Μα, καλά δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός τις ανάγκες ώστε οι παραγγελίες να γίνονταν εγκαίρως; Κι΄αν τις γνώριζε γιατί δεν τις έκανε; Αν ρωτηθεί ο ίδιος το πιο πιθανό είναι να μας πει ότι δεν ήξερε. Θα δώσει δηλαδή τη γνωστή απάντηση που έδωσε για τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τον covid-19. Μόνο που τώρα πρόσθεσε πως «ο υπουργός θα τρέξει “σφαίρα” τα προγράμματα».

Και σε όσους συνεχίζουν να καταναλώνουν τις Μητσοτακικές υποσχέσεις δεν έχω παρά να ευχηθώ  καλή χώνεψη και να προσέχουν, γιατί με τον καύσωνα δεν πρέπει να έχουμε βαρύ στομάχι…

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X