Θέμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτοιμος να ζητήσει εκλογές!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτοιμος να ζητήσει εκλογές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα βήμα πριν ζητήσει πρόωρες εκλογές βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολο σημείο, παρά τα όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη και κάποιες ….δημοσκοπήσεις .

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανεβάσει το επίπεδο αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις,  τόσο εναντίον της κυβέρνησης, όσο και εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού.

 «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» είπε πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξη του, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  το ένα μετά το άλλο αναφέρονται στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για μετεκλογική συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην συνδιάσκεψη του κόμματος του που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου δεν αποκλείεται να ζητήσει « εκλογές τώρα.» Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις έχει  χαρακτηρίσει άλλωστε  «καλοδεχούμενες»  ενώ πριν μερικές ημέρες και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον στενός του συνεργάτης και συνομιλητής, διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αφού σημείωσε με νόημα ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, χαρακτήρισε «αναπόφευκτο» τον σχηματισμό συμμαχιών και πρόσθεσε με νόημα: «Όλα τα πολιτικά κόμματα στον δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο είτε θα πρέπει να πάρουν τη ευθύνη και για ζητήματα διακυβέρνησης, ή θα λειτουργήσουν ως… πολιτικοί αναχωρητές. Αν ο λαός δώσει αριστερές, πλειοψηφικές απαντήσεις, είναι όλοι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης; Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος και αυτός ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για ότι επώδυνο φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Όπως είναι γνωστό το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και το τέλος Ιουλίου θα έχει φέρει το ασφαλιστικό για τους νέους ασφαλισμένους αλλά και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  θέματα τα οποία αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X