Οικονομία

Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης αποκαλύπτει την συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης (video)

Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης αποκαλύπτει την συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην εκπομπή συζητήθηκε εκτενώς η προτροπή του ΔΝΤ προς τις κυβερνήσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Η συνταγή ασφαλώς δεν είναι δική του, όπως ενδεχομένως υποδηλώνει ο τίτλος, αλλά όλων εκείνων των οικονομολόγων, οργανισμών και ειδικών που σκέφτονται ορθολογικά και αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες και δογματικές αβελτηρίες.

Τι σημαίνει αυτό; Ρίξτε… λεφτά! Αυτό λέει το ΔΝΤ το οποίο μάλιστα τάσσεται ανοικτά υπέρ μιας προοδευτικής φορολόγησης των εισοδημάτων, προκειμένου οι μεγάλοι φορολογούμενοι να μην πληρώνουν λίγους φόρους, κάτι που όπως σημειώνει είναι απεχθές για την κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα παροτρύνει της κυβερνήσεις να ρίξουν χρήμα λέγοντας ξεκάθαρα “ξοδέψτε”.

Μάλιστα, επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί με το σχέδιο Σταϊκούρα δεν ακολουθεί την συνταγή για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός.

«Εμφύλιος» Οικονόμου – Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ (vid)

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση και τελικά το κόστος για την ανόρθωση της οικονομίας να είναι μεγαλύτερο αν αυτή βυθιστεί περισσότερο. Κι όλα αυτά αντί να ακολουθηθεί η προτροπή του ΔΝΤ και να υπάρξει μια εμπροσθοβαρής αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X