Παρασκήνιο

Οι περιπέτειες του Μητσοτάκη από τη φωτογραφία στην Πάρνηθα για ποδηλατάδα

Οι περιπέτειες του Μητσοτάκη από τη φωτογραφία στην Πάρνηθα για ποδηλατάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φωτογραφία  του πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή στην Πάρνηθα, όπου  εμφανιζόταν  να κάνει ποδήλατο, να μιλά και να  συναναστρέφεται  χωρίς να έχει πάρει  κανένα μέτρο προστασίας με ακόμα πέντε άτομα και την σύζυγο του Μαρέβα Μητσοτάκη  πέρα από τον σάλο που έχει δημιουργήσει στην κοινή γνώμη έχει φέρει το Μέγαρο Μαξίμου, μπροστά σε ένα αδιέξοδο σε ότι αφορά το περιβόητο διάγγελμα της Παρασκευής…

 Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία  η διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση  ήταν ότι επρόκειτο για  ένα ενσταντανέ,  που είχε τραβηχτεί παλαιότερα- τον Σεπτέμβριο- και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνη την «αξιοποίησε» για να χτυπήσει τον πρωθυπουργό  τώρα.

 Όταν όμως κυκλοφόρησε και το σχετικό βίντεο με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη να κάνει μότο κρος, τότε κάθιδρος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε στον ΣΚΑΙ (!)  για να πει ότι… «Δεν ξέρει κανείς από πού να το πιάσει αυτό. Κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι είναι ανθρώπινος;».

Όσο περνούσαν ωστόσο οι ώρες και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των καναλιών να αποκρύψουν το θέμα, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης γινόταν χαμός. Τα σχόλια των χρηστών είχαν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι, ενώ οι πολίτες βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτι τους, ο πρωθυπουργός απολαμβάνει το απόγευμα της Κυριακής με την σύζυγο του στο βουνό, χωρίς μάσκα και με παρέα. Θύμιζαν μάλιστα ότι εκείνη την ημέρα υπήρχαν και 98 νεκροί …

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού άρχισαν  να συζητούν το μεγάλο θέμα που προέκυπτε  όσο περνούσαν οι ώρες και δεν ήταν άλλο από το « πως θα κάνει διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή, την στιγμή, που η εικόνα του έδινε αλλά μηνύματα.»

Διάγγελμα

Πως δηλαδή θα βγει να πει στους ψηφοφόρους του και εν γένει στους πολίτες ότι «θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους , να προσέξουν , για να έχουν » όταν ο ίδιος και η σύζυγος του έχουν πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια αναζητώντας αυτό που θέλουν όλοι. Ελευθερία, χαρά, καθαρό αέρα, φίλους , σπορ και διασκέδαση.

 Οι πιο ψύχραιμοι υποστήριξαν ότι μέχρι και την Παρασκευή το θέμα θα έχει ξεχαστεί αφού θα έχουν προκύψει άλλα θέματα στην επικαιρότητα. Οι πιο μετριοπαθείς  υποστήριξαν   ότι οι φωτογραφίες έχουν κάνει μεγάλη  ζημία στην αξιοπιστία και το προφίλ του πρωθυπουργού.

Μάλιστα πρότειναν ως λύση το διάγγελμα να πάει για την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα είχε εκτονωθεί ο θόρυβος από τις φωτογραφίες και το βίντεο. Τελικά μετά από πολλές συζητήσεις κατέληξαν  το θέμα να  ξανασυζητηθεί  πιο ψύχραιμα  σήμερα …

Για την ώρα πάντως το διάγγελμα είναι στον αέρα…..

Η Ελενα Ακρίτα μας λύνει την απορία για την ποδηλατάδα και τα τσουρέκια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X