Οικονομία

Ο Μανούσος Μανουσάκης στον ΑΔΜΗΕ

Ο Μανούσος Μανουσάκης στον ΑΔΜΗΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μανούσος Μανουσάκης πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Ο κ. Μανουσάκης, όπως αναφέρουν πηγές θα αναλάβει τη θέση του προέδρου ή του διευθύνοντος συμβούλου. Για το τελευταίο πόστο, βέβαια απαιτείται και η έγγραφη συγκατάθεση της κινεζικής State Grid.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2015, ο διδάκτωρ (Τεχνικές ελέγχου διάδοσης σε Μη γραμμικά & DWDM οπτικά δίκτυα) καθώς και διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση εκφράζοντας την αντίθεση του στο περιεχόμενο της συμφωνίας που είχε συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές, μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού εκείνου.

Ο κ. Μανουσάκης ήταν, πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Σταθάκη. Ο τελευταίος στη συνέχεια τον διόρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο νέος λοιπόν πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ από το 2006 έως το 2010 εργάστηκε ως Μηχανικός ανάπτυξης υπηρεσιών συνεγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη Γενική Διεύθυνση Εγχώριων Παρόχων του ΟΤΕ, ως Project Manager υλοποίησης του έργου RUO (Reference Unbundling Offer) καθώς και ως Προϊστάμενος του Τμήματος Υπηρεσιών Συνεγκατάστασης της ίδιας Διεύθυνσης. Ο κ. Μανουσάκης συμμετείχε στην ανάπτυξη του δικτύου και των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις Αττικές Τηλεπικοινωνίες καθώς επίσης και διατέλεσε σύμβουλος του Πανεπιστημίου Ιονίου για την κατασκευή μητροπολιτικών οπτικών δικτύων σε 4 πόλεις. Επίσης παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Δ.Ε.Η σε ζητήματα Οπτικών Επικοινωνιών. Την περίοδο 2005-2006 εργάστηκε ως Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Συμμετείχε στη σχεδίαση βραβευμένου από το Metro Ethernet Forum μητροπολιτικού δικτύου Ethernet καθώς και σε ευρωπαϊκά  και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα ενώ έχει δημοσιεύσει invited paper στο Journal of Lightwave Technology.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X