Οικονομία

Αιχμές Αχτσιόγλου για τον ΣΕΒ

Αιχμές Αχτσιόγλου για τον ΣΕΒ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, μεταξύ άλλων, είπε σχολιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΒ, και τόνισε ότι έχει εκφραστεί εδώ και πολύ καιρό μία πολύ σαφής γραμμή για τα εργασιακά, με την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται σε αντίθεση.

«Είναι μία συνολική άποψη που υπηρετεί την αντίληψη ότι για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας πρέπει να συμπιεστούν το μισθολογικό κόστος και μία σειρά από δεδομένα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή η αντίληψη ακολουθήθηκε την περίοδο 2010-2014 και έχει αποδειχθεί από τα πράγματα κοινωνικά ολέθρια και οικονομικά αναποτελεσματική, δεν πέτυχε τους στόχους που ήθελε να επιτύχει.

Το έχει πει πάρα πολύ καθαρά ο ΣΕΒ … είναι εξάλλου και η γραμμή της ΝΔ στα εργασιακά … ότι το τρίπτυχο της αρχής της επεκτασιμότητας, της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης και η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής εργαζόμενων στη διαιτησία, το τρίπτυχο που πλέον έχει διασφαλίσει η κυβέρνησή μας για τους εργαζόμενους, συνιστά -κατά την άποψη του ΣΕΒ- ένα καταστροφικό τρίπτυχο που εμποδίζει την ανάπτυξη» υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X