Επιλογές

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο!

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις για την ελληνική οικονομία! Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο λήξης 23 Ιουλίου, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,1%.

Με έκδοση 7ετούς ομολόγου βγαίνει στις αγορές η Αθήνα, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το IFR.

Οι «πρώτες σκέψεις» για την αποτίμηση του τίτλου κάνουν λόγο για μια απόδοση περίπου στο 2,1%,σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πού στοχεύει το νέο 7ετές ομόλογο

Η έκρηξη στα ελληνικά κρατικά ομόλογα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, σε πλήρη συγχρονισμό με την εικόνα στην Ευρώπη, συμπίπτει τόσο με το εγχώριο πολιτικό σκηνικό όσο και με τις διαθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να χαλαρώσει και πάλι την πολιτική της, εάν ο πληθωρισμός δεν επιταχυνθεί ή αν η ανάπτυξη απογοητεύσει, με νέες αγορές ομολόγων, μειώσεις επιτοκίων ή αλλαγές στην πολιτική της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές στο έπακρον και να ολοκληρώσει τον ετήσιο στόχο της για την άντληση 7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το euro2day.gr, ο στόχος της έκδοσης είναι πρωτίστως η προσέλκυση «ποιοτικών» επενδυτών και δευτερευόντως η τιμολόγηση, που δεν αναμένεται να υπερβεί το 2%.

Με την απόδοση του δεκαετούς να έχει διαμορφωθεί στο 2,30% και του πενταετούς στο 1,26%, η προβολή του επταετούς δείχνει ότι η έκδοση θα πρέπει να τιμολογηθεί χαμηλότερα από το 2% και πιο κοντά στην περιοχή του 1,85%-1,95%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά των ομολόγων περίμενε την έκδοση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X