Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσωση της Notos

Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσωση της Notos
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κοντά σε συμφωνία για τη διάσωση της Notos Com βρίσκονται οι τράπεζες και η Pillarstone. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας προβλέπει γενναίο κούρεμα ύψους 70% των οφειλών της προς τις Τράπεζες και νέα χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ, σημαντικό μέρος της οποίας θα καλύψει η Pillarstone.

Μιας εταιρείας που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τα πολυκαταστήματα Notos και Notos Home, διαθέτει ευρύ δίκτυο καταστημάτων γνωστά brands (American Eagle Outfitters, κ.α.) ένδυσης και και ειδών προσωπικής φροντίδας.

Όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο capital.gr, οι διαπραγματεύσεις οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Εφόσον οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, η Notos Com θα είναι η δεύτερη εταιρεία, μετά την Famar, που θα περάσει στην πλατφόρμα διαχείρισης της Pillarstone.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προβλέπει, μεταξύ των άλλων τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της που είναι ζημιογόνες. Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί τα Notos Galleries σε Aθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Kαλαμάτα και στα Notos Home σε πλατεία Kοτζιά και στο Golden Hall, δραστηριοποιείται επίσης και στους κλάδους των καλλυντικών και των ειδών ένδυσης-υπόδησης.

Egyptair: Ξεκινάμε πτήσεις από Αθήνα προς Κίνα!

Τόσα χρωστάει η Notos

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, το σύνολο των υποχρεώσεών της στις 31 Δεκεμβρίου 2016 ανερχόταν σε 230,760 εκατ. ευρώ, με τον τραπεζικές υποχρεώσεις να διαμορφώνονται στα 152 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ο καθαρός δανεισμός (Τραπεζικές υποχρεώσεις μείον διαθέσιμα) αυξήθηκε κατά 9,490 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στο ποσό των 152,086 εκατ. ευρώ έναντι 142,596 εκατ. ευρώ το 2016 και αυτό κυρίως λόγω της νέας χρηματοδότησης ύψους 6,7 εκ ευρώ που παραχώρησαν οι Τράπεζες για κεφάλαιο κινήσεως τριετούς διάρκειας μετά την αναδιάρθρωση του συνολικού τραπεζικού δανεισμού που συμφωνήθηκε στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Τζίρος και… προσωπικό

Στη χρήση του 2016 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε σε 114,724 εκατ. ευρώ από 113,150 εκατ. ευρώ το 2015 ενώ οι συνολικές ζημιές μετά από φόρους της εταιρείας για το 2016 ανήλθαν στο ποσό 14,251 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,169 εκατ. ευρώ το 2015. Και την εξεταζόμενη οικονομική χρήση η εταιρεία συνέχισε το πρόγραμμα μειωμένης απασχόλησης (part time) που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, μετά τη λήξη της εκ περιτροπής απασχόλησης.

Πετρόπουλος για τον ΕΦΚΑ: Δεν είναι στον αέρα, είναι ασφαλής

Οπότε, σε συνεργασία με το προσωπικό, υπεγράφησαν με το σύνολο αυτού νέες ατομικές συμβάσεις, με βάση τις οποίες μειώθηκαν οι αποδοχές των υπαλλήλων που κατέχουν θέσεις ευθύνης από 15% – 25%, για δε τους υπολοίπους υπαλλήλους περιορίσθηκαν οι ώρες απασχόλησης κατά 20% εβδομαδιαίως, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους, με σκοπό να διατηρηθεί το κόστος εργασίας ανά υπάλληλο στα προηγούμενα της εκ περιτροπής εργασίας επίπεδα. Επί πλέον για το β’ εξάμηνο του 2015 μέχρι και την 31/12/2016 μειώθηκε η εβδομαδιαία απασχόληση κατά μια ημέρα για το προσωπικό των κεντρικών γραφείων και των αποθηκών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X