Οικονομία

Απίστευτα κέρδη για την Siemens! 2 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο

Απίστευτα κέρδη για την Siemens! 2 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα 2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Siemens το β’ τρίμηνο του 2018. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα έσοδα ανήλθαν σε 20,1 δισ. ευρώ, σχεδόν αμετάβλητα από το 2ο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2017.

Οι παραγγελίες ήταν επίσης ισχυρές στα 22,3 δισ., 2% κάτω από την υψηλή βάση σύγκρισης του προηγούμενου έτους, η οποία περιελάμβανε σημαντικά υψηλότερο όγκο από μεγάλες παραγγελίες.

O δείκτης καταγραφής της τάσης πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 1,11. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2 δις. και περιλαμβάνουν κέρδη 0,7 δισ. από τις δραστηριότητες χαρτοφυλακίου που διαχειρίζονται κεντρικά.

Στις Βιομηχανικές Δραστηριότητες το κέρδος ανήλθε σε 2,3 δισ. και το περιθώριο κέρδους των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων στο 11,0%. Η ισχυρή απόδοση που έχει διαμορφώσει η Διεύθυνση Digital Factory, συγκρατήθηκε από την απότομη μείωση του κέρδους και της αποδοτικότητας από τη Διεύθυνση Power and Gas.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για το β’ τρίμηνο χρηματοοικονομικού έτους 2018 (1η Ιανουαρίου-31 Μαρτίου 2018), τα έσοδα ανήλθαν σε 20,1 δισ., σχεδόν αμετάβλητα από το 2ο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2017, ενώ οι παραγγελίες ήταν επίσης ισχυρές στα 22,3 δισ., 2% κάτω από την υψηλή βάση σύγκρισης του προηγούμενου έτους, η οποία περιελάμβανε σημαντικά υψηλότερο όγκο από μεγάλες παραγγελίες. O δείκτης καταγραφής της τάσης πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 1,11.

Η απόφαση της Ζίμενς για τους εργαζομένους της που προκάλεσε… σάλο!

Σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών και των αποτελεσμάτων χαρτοφυλακίου, τα έσοδα παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο και οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 1%.

Εκτιμήσεις για την Siemens

Όπως αναφέρει η επιχείρηση στη σχετική ανακοίνωση: «Συνεχίζουμε να αναμένουμε γεωπολιτικές αβεβαιότητες όπως εμπορικούς περιορισμούς που ενδέχεται να επηρεάσουν το επενδυτικό κλίμα.

Σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του  χρηματοοικονομικού έτους 2018, επιβεβαιώνουμε τις προσδοκίες μας για τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) από τα καθαρά κέρδη σε ένα εύρος από το €7,70 στο €8,00, εξαιρώντας επιβαρύνσεις αποζημιώσεων, σε αύξηση από το εύρος του 7,20 ευρώ στο 7,70 ευρώ.

Επιπρόσθετα, επιβεβαιώνουμε την προσδοκία μας για μέτρια αύξηση εσόδων, χωρίς επιδράσεις από τις συναλλαγματικές διαφορές και το χαρτοφυλάκιο συναλλαγών, και συνεχίζουμε να αναμένουμε πως οι παραγγελίες θα υπερβούν τα έσοδα με τον δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων να διαμορφώνεται πάνω από 1 για ολόκληρο το χρηματοοικονομικό έτος.

Εξακολουθούμε να αναμένουμε ένα περιθώριο κέρδους σε ένα εύρος από το 11% στο 12% για τις Βιομηχανικές Δραστηριότητές μας, εξαιρώντας και πάλι τις επιβαρύνσεις αποζημιώσεων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X