Οικονομία

Χρηματιστήριο: Άνοιγμα με μικρές απώλειες

Χρηματιστήριο: Άνοιγμα με μικρές απώλειες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε σήμερα, Τρίτη 30.10.2018, το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση βραχυπροθέσμων κερδών.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Το ΧΑΑ δείχνει νευρικό στο άνοιγμα των συναλλαγών με τον τζίρο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η αγορά κρατά αποστάσεις από το ανοδικό ξεκίνημα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με την μεταβλητότητα εν πολλοίς να τροφοδοτείται και από τις διακυμάνσεις στην αγορά ομολόγων.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,21% και η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου είναι στο 3,35%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,33%), της Jumbo (-1,32%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,82%).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις  637,08 μονάδες και σημειώνει πτώση 0,47%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 1,91 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 12 σημειώνουν άνοδο, 28 πτώση και 13 είναι αμετάβλητες.

Κέρδη στις ευρωαγορές κόντρα στις εμπορικές ανησυχίες

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως σε περίπτωση καθοδικής κίνησης η αδυναμία ανάκτησης των 640 μονάδων θα φέρει το ΧΑΑ αντιμέτωπο με τις 610 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,21%. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,29%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +3,73% και Mermeren +3,71%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Reds -6,13% και Καρέλιας -3,82%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X