Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ακολουθεί… κατά πόδας και με απώλειες την Ευρώπη!

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ακολουθεί… κατά πόδας και με απώλειες την Ευρώπη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες άνοιξε σήμερα, Τρίτη 23.10.2018, το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές με το τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 619,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,10%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,25 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα του Χρηματιστηρίου δικαιώνει όσους αναλυτές υποστήριζαν πως η επιστροφή του Γενικού Δείκτη προς την περιοχή των χαμηλών έτους απαιτεί αυξημένο βαθμό εγρήγορσης, καθώς η διάσπαση τους έχει δυνητικό καθοδικό περιθώριο ως τις 573 μονάδες.

Αυτό που είναι εμφανές είναι πως όλοι οι τεχνικοί δείκτες παραμένουν σε φάση πώλησης, ενώ και οι ταλαντωτές έχοντας φύγει από τις υποτιμημένες ζώνες τιμών υποδεικνύουν νέο καθοδικό περιθώριο.

Η αγορά υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 620 μονάδων, με τις πιέσεις να εστιάζοντας σε δεικτοβαρείς μετοχές. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,91%), της Viohlaco(-2,78%) και της Eurobank (-2,56%).

Μίνι «κραχ» στις ευρωαγορές! Αρνητικό ρεκόρ διετίας

Ανοδικά κινούνται 5 μετοχές, 40 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,03%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΙΑΣΩ +2,13% και Πλαστικά Θράκης+1,53%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -9,82% και Q&R-7,83%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X