Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αρνητικό ξεκίνημα ενόψει Eurogroup

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αρνητικό ξεκίνημα ενόψει Eurogroup
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, Δευτέρα 05.11.2018, εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων σε μη τραπεζικές δεικτοβαρείς μετοχές.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο νέο επεισόδιο της διαμάχης Ρώμης – Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019 που αυτή τη φορά θα λάβει χώρα στο Eurogroup, καθώς και στις αποφάσεις της Ευρωομάδος για το ζήτημα των ελληνικών συντάξεων.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 616,94 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,40%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,45 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 15 μετοχές, 19 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου είναι στο 4,294% και η απόδοση του πενταετούς τίτλου στο 3,38%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-2,12%), της Aegean Airlines (-2,10%) και της ΕΧΑΕ (-1,33%).

Ευρωαγορές… με «χαλαρές» μεταβολές

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως βραχυπρόθεσμα είναι εξαιρετικά σημαντική η διατήρηση των 610 μονάδων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το Χρηματιστήριο θα μπορούσε να υποχωρήσει έως τις 573 μονάδες, όπου βρίσκεται η επόμενη ισχυρή καθοδική στήριξη.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,28%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κέκροψ +3,77% και ΕΥΑΘ +2,44%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: F.G. Europe -9,80% και Κλουκίνας-Λάππας -5,19%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X