Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας και νευρικότητα!

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας και νευρικότητα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 25.10.2018, εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων. Ξεκίνησε τη συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις και αρκετή νευρικότητα. Έχει, όμως, σημαντικά στηρίγματα από τον τραπεζικό κλάδο.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,29% στις 634,39 μονάδες. Ο τζίρος είναι στα 3,9 εκατ. ευρώ. Ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,26% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.673,83 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,92% στις 527,69 μονάδες.

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ενεργοποιήθηκε ακόμη και ο μηχανισμός ΑΜΕΜ σε ορισμένους τίτλους, με αρκετές εντολές να αλλάζουν πρόσημο στους δείκτες εν ριπή οφθαλμού. Ενδεικτικό είναι ότι ο Γενικός Δείκτης, ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά των συναλλαγών βρέθηκε στο -0,70%, από τις 10:45 γύρισε σε θετικά εδάφη μέχρι και το +0,57%.

“Χτυπούν” Ευρώπη και Ασία!

Την ίδια ώρα, οι επιρροές από τις ευρωπαϊκές αγορές είναι αρνητικές, στον απόηχο του sell-off στη Wall Street. Σε “βαθύ κόκκινο” βρέθηκαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα το πρωί, ενώ επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας καθώς η Fed συνεχίζει τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων. Οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους και στη Φρανκφούρτη όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη στις ευρωαγορές

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς και η Alpha Bank σημειώνουν κέρδη της τάξεως του 3,32% και 2,45% αντίστοιχα, ενώ οι Τιτάν και Eurobank ενισχύονται κατά 1,14% και 1,43% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Motor Oil, Jumbo, Βιοχαλκο και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 2,19%, με τις ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean να σημειώνουν απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Coca Cola, Grivalia, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα και Φουρλής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X