Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πράσινο» άνοιγμα και κινητοποίηση

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πράσινο» άνοιγμα και κινητοποίηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ανοδική αντίδραση των διεθνών χρηματιστηρίων προσφέρει στήριξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το οποίο επιχειρεί σήμερα, Τετάρτη 31.10.2018, να προσεγγίσει τις 650 μονάδες.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Θετική εικόνα καταγράφεται και στα ελληνικά ομολόγα όπου οι αποδόσεις κινούνται πτωτικά. Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,2% και το πενταετές απόδοση 3,34%.

Πρωταγωνιστές της ανόδου είναι οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της  Πειραιώς σημειώνει άνοδο 2,72% και της Alpha Bank κέρδη 2,21%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 641,77 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,80%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 8 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.

Βαρδινογιάννης: Μετά τον Alpha εξαγόρασε… και τράπεζα!

Χρηματιστηριακοί αναλυτές ξεκαθαρίζουν πως η ανάκτηση των 650 μονάδων με υψηλούς τζίρους είναι προϋπόθεση ώστε το ΧΑΑ να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,99%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,92%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta Farms+3,76% και Attica Bank +3,00%,, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νάκας -5,00% και Λάμψα -2,20%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X