Οικονομία

Χρηματιστήριο: Το πολιτικό σκηνικό προκαλεί… προβληματισμούς

Χρηματιστήριο: Το πολιτικό σκηνικό προκαλεί… προβληματισμούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, Πέμπτη 18.10.2018 με το επενδυτικό κλίμα να επηρεάζεται από τη σημαντική άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Οι επενδυτές θεωρούν πως το πολιτικό σκηνικό πολώνεται πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό και πως οι εκλογές έρχονται πιο μπροστά.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώνεται στις 634,18 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,35%.Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, 18 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,58 εκατ. ευρώ.

Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημειώνει απόδοση 4,4% αισθητά υψηλότερα από το κλείσιμο της επίσημη συνεδρίαση της χθεσινής συνεδρίασης. Το πενταετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,45%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-2,89%), της ΕΥΔΑΠ (-2,35%) και της Motor Oil (-1,56%).

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΤΕΧ Άνεμος +3,43% και Καράτζη +1,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Επίλεκτος -6,40% και Τράπεζα Ελλάδος -3,56%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X