Οικονομία

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα… στο κόκκινο! Συνεχίζεται το sell off

Χρηματιστήριο: Ξεκίνημα… στο κόκκινο! Συνεχίζεται το sell off
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με το… αριστερό ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να εκκινεί τη συνεδρίαση κάτω από τις 650 μονάδες.

Μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης (και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11:00) ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 648,34 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,50% και με τον τζίρο να κυμαίνεται στα 6 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται 11 σημειώνουν άνοδο, 56 πτώση και 21 είναι αμετάβλητες.

«Η αύξηση των επιτοκίων από μια σειρά κεντρικών τραπεζών αυτή την εβδομάδα ανά τον κόσμο σηματοδοτούν τη στροφή των κεφαλαίων από τις μετοχές σε τίτλους σταθερού εισοδήματος, όπως τα ομόλογα», εξηγεί στο insider.gr ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων στην Κύκλος Χρηματιστηριακή.

«Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα χρηματιστήρια και στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, όπως τα ομόλογα, με έμφαση στους αμερικανικούς τίτλους», σημειώνει ο κ. Τζάνας.

Παρά τα εγχώρια «βαρίδια» που συνεχίζουν να κρατούν χαμηλά την επενδυτική εμπιστοσύνη, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το 65% του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στα χέρια ξένων funds τα οποία αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική του διεθνώς.

«Βαρίδι» οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο

Η «ανοιχτή πληγή» των τραπεζών και η υπόθεση της Folli-Follie εξακολουθούν να επιβαρύνουν σημαντικά το κλίμα στην εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να μην πείθονται ότι το ζήτημα της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της αξιοπιστίας της αγοράς έχει αντιμετωπιστεί.

Αυξάνονται οι αγορές με κάρτες για το αφορολόγητο

Σύμφωνα με το insider.gr, στο επίκεντρο των πωλήσεων βρίσκεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που σημειώνει απώλειες κοντά στο 9%.

«Τσίμπησαν» οι αποδόσεις των ομολόγων

Αρνητικά στην επενδυτική ψυχολογία συμβάλει και η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς βρίσκεται μία ανάσα από το 4,6%, γεγονός που αποδίδεται στο νέο γύρο πιέσω στα ιταλικά κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, η επόμενη τεχνική στήριξη εντοπίζεται στις 600 μονάδες και η αμέσως επόμενη ισχυρή τεχνική αντίσταση στις 560 μονάδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X