Οικονομία

Χρηματιστήριο: Υπάρχει… παλμός! Τραπεζική αντίδραση μετά τις «φουρτούνες»

Χρηματιστήριο: Υπάρχει… παλμός! Τραπεζική αντίδραση μετά τις «φουρτούνες»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική αντίδραση είναι σε εξέλιξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, Τετάρτη 10.10.2018 με τους τραπεζικούς τίτλους να ηγούνται της προσπάθειας ανάκαμψης και το δείκτη των Τραπεζών να σημειώνει άνοδο 2,62%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Πειραιώς (+4,53% στα 1,1780 ευρώ) και Eurobank (+3,70% στα 0,5185 ευρώ).

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η εν λόγω αντίδραση έχει εν πολλοίς τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς από την αρχή του Οκτωβρίου ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών καταγράφει απώλειες κοντά στο 15%.

Θετικά στην επενδυτική ψυχολογία επιδρούν η σημερινή δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πως οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών, αλλά και η νέα α μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες (ELA) κατά 200 εκατ. ευρώ.

Ήπιες αλλά… απώλειες στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,6% και το πενταετές απόδοση 3,57%.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 634,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,31%. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 20 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,29%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Νηρεύς +13,14% και Mermeren +8,53%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: F.G. Europe -10,00% και Creta Farm -8,66%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X