Επιλογές

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πωλητήριο στα παλιά γραφεία του «Έθνους»

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πωλητήριο στα παλιά γραφεία του «Έθνους»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ανακαίνιση του κτηρίου που στέγαζε την εφημερίδα «Έθνος» στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου έχει αναλάβει η REDS για λογαριασμό του μητρικού της ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της REDS Γιάννης Μωραΐτης, μιλώντας στο 20ο συνέδριο της Prodexpo, στόχος είναι μετά την ανακαίνιση το κτήριο να μισθωθεί και στη συνέχεια να πωληθεί σε κάποια ΑΕΕΑΠ.

Τα σχέδια της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο ο κ. Μωραΐτης παρουσίασε τρία ακόμη επενδυτικά σχέδια που υλοποιεί η REDS και συγκεκριμένα: την αξιοποίηση της μαρίνας Αλίμου, την επέκταση του εμπορικού πάρκου Smart Park και την ανάπτυξη του επιχειρηματικού κέντρου στα παλαιά οινοποιεία Καμπά στην Κάντζα (Cambas Project).

Ειδικότερα, η μαρίνα Αλίμου θα αποκτήσει ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, γραφεία για να υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της μαρίνας, κ.α. Η μαρίνα είναι η μεγαλύτερη της ΝΑ Ευρώπης με 1.000 θέσεις ελλιμενισμού, ενώ η χερσαία ζώνη έχει επιφάνεια 210 στρέμματα με δυνατότητα δόμησης 18.500 τ.μ.

Σημειώνεται ότι η μαρίνα έχει παραχωρηθεί στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις μετά από διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως είπε ο κ. Μωραΐτης η σύμβαση αναμένεται να υπογραφτεί σύντομα και στη συνέχεια πρέπει να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα εξειδικεύει το προεδρικό διάταγμα για τη χωροθέτηση. Προβλέπεται διάστημα περίπου έξι μηνών για την έκδοση της ΚΥΑ και άλλοι τέσσερις για τις οικοδομικές άδειες.

Παράλληλα ο επικεφαλής της REDS δήλωσε ότι η επέκταση του Smart Park βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στόχος της εταιρείας είναι το εμπορικό πάρκο να δέχεται περίπου 8 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Φέτος το εμπορικό κέντρο «τρέχει» με αύξηση 9% σε σχέση με πέρυσι σε επίπεδο εσόδων με βάση στοιχεία Οκτωβρίου. Του χρόνου, προέβλεψε ο κ. Μωραϊτης, θα έχει έσοδα καταστημάτων περί τα 90 εκατ. ευρώ με τα έσοδα της REDS στα 10 εκατομμύρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X