Οικονομία

Ενεργειακή απειλή σε Ελλάδα και Ευρώπη: Κλείνουν βιομηχανίες

Ενεργειακή απειλή σε Ελλάδα και Ευρώπη: Κλείνουν βιομηχανίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ενεργειακή κρίση οδηγεί στο σβήσιμο βιομηχανικών φουγάρων, καθώς ιδιαίτερα οι ενεργοβόροι βιομηχανικοί κλάδοι αδυνατούν να σηκώσουν το φορτίο των ακραίων τιμών του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Μάλιστα, το πρόβλημα καθίσταται ακόμη πιο φλέγον καθώς ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας με τις υψηλότερες τιμές που έχουν καταγραφεί ποτέ στο εγχώριο ηλεκτρικό σύστημα.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αφού και στην Ευρώπη, οι μεγάλες βιομηχανίες χτυπούν καμπανάκι και προειδοποιούν για κλείσιμο εργοστασίων, μετανάστευση εκτός Ευρώπης γραμμών παραγωγής και ορατό κίνδυνο αποβιομηχάνισης.

Το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης έκθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιά Δημήτρης Μαθιός, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιό, μεγάλος αριθμός μεταποιητικών επιχειρήσεων, εξετάζει τον περιορισμό ή ακόμη και την προσωρινή αναστολή της παραγωγής και των εξαγωγικών δραστηριοτήτων του κάτω από την πίεση των υψηλών τιμών της ενέργειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X