Οικονομία

Επιδότηση στα καύσιμα: Γενναία για την κυβέρνηση, ψίχουλα για τον πολίτη

Επιδότηση στα καύσιμα: Γενναία για την κυβέρνηση, ψίχουλα για τον πολίτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμάζουν πρόγραμμα επιδότησης για τα καύσιμα. Το ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα γνωστοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Μπορεί να είναι και ψίχουλα, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε τηλεοπτικό σταθμό. Σίγουρα δεν θα είναι οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Την απέκλεισε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε έτερο τηλεοπτικό σταθμό. Η διάρκειά του θα είναι τρίμηνη. Οσο η περίοδος των διακοπών.

Οι νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο και θα έχουν ορίζοντα τριμήνου, τόνισε ο υπουργός Οικονομικός Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του Σκάι και την εκπομπή «Σήμερα».

Δεν αποκάλυψε περισσότερα σχετικά με το ύψος των νέων παρεμβάσεων αλλά και τον τρόπο που θα χορηγηθούν, παραπέμποντας στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό.

Στο ερώτημα εάν θα πρόκειται για «γενναία» παρέμβαση απάντησε ότι είναι σχετικό καθώς για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία αλλά και για τον πολίτη ψίχουλα.

Σχετικά με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρώτη αίσθηση που υπάρχει είναι πως τον Μάιο τα έσοδα θα είναι αυξημένα σε σχέση με τους στόχους κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Πάνω από τα μισά έσοδα προέρχονται από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς αρκετοί επέλεξαν να τον πληρώσουν εφάπαξ μετά τη σημαντική μείωση και συνεπώς πρόκειται για έσοδα που το οικονομικό επιτελείο ανέμενε σε επόμενους μήνες.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X