Οικονομία

Εθνική Ασφαλιστική: Η εξαγορά, τα ποσά που “ζαλίζουν” και οι… καραμπόλες

Εθνική Ασφαλιστική: Η εξαγορά, τα ποσά που “ζαλίζουν” και οι… καραμπόλες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ανακοίνωση της ματαίωσης της πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin Financial Services Holding δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 28 Μαρτίου. Κι αυτό διότι τότε εκπνέει η συμβατική ρήτρα υπαναχώρησης ύψους 5 εκατ. ευρώ που έχει υπογράψει η Εθνική Ασφαλιστική με την Exin.

Η Εθνική Ασφαλιστική και η αποχώρηση που θα κοστίσει… ακριβά!

Η ρήτρα που εμπεριέχεται στο μεταξύ τους προσύμφωνο αναφέρει πως εάν η Εθνική υπαναχωρήσει από τη συμφωνία πριν από τις 28 Μαρτίου 2018 τότε θα καταβάλει 5 εκατ. ευρώ! Διαφορετικά θα εκπέσει η εγγύηση 5 εκατ. ευρώ της Exin.

Το… κόλπο γκρόσο της ΔΕΗ με το κλειστό ορυχείο στο Αμύνταιο!

Αυτά τα 5 εκατ. ευρώ -που είναι η μόνη εγγύηση που είχε παρασχεθεί από την Exin στη διαδικασία διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής – προέρχονται από τα δανεικά των 41 εκατ. δολαρίων που ζητά πίσω η πλευρά της Calamos.

Άλλα 10 εκατ. ευρώ από τα 41 εκατ. δολάρια που έλαβε μέσω δανείων από την Calamos ο Ματ Φέρφιλντ δόθηκαν προκειμένου η Exin να αποκτήσει το 51% της AIG Hellas από την AIG MEA Investments & Services LLC.

Έκτοτε ο Ματ Φέρφιλντ είναι ο πρόεδρος της AIG Hellas και τη συνδιοικεί με τον Παύλο Κανελλόπουλο, ο οποίος μέσω της εταιρείας Ν.Α. Κανελλόπουλος – Χρ. Αδαμαντιάδης ΑΕ διαθέτει το υπόλοιπο 49% του μετοχικού κεφαλαίου της AIG Hellas.

Στην πράξη δεδομένου ότι το 51% της AIG Hellas έχει ενεχυριαστεί στην Calamos, για τα προαναφερόμενα δάνεια, ουσιαστικά δεν ανήκει πλέον στην Exin, αλλά στην Calamos.

Θέλουν… ξεκαθάρισμα

Κατά πληροφορίες αυτή η εξέλιξη έχει ανησυχήσει τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία θεωρεί πως το μετοχικό καθεστώς της AIG Hellas (μιας εταιρείας με 230.000 ασφαλιστήρια αυτοκινήτων και μεγάλους εταιρικούς πελάτες)  πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Νέα χαλάρωση των capital control ενόψει! 2.300 ευρώ το όριο αναλήψεων

Τα τεκταινόμενα γύρω από την υπόθεση Exin – Calamos – AIG Hellas έχουν περιέλθει σε γνώση και της μητρικής AIG, που κατά κάποιες πληροφορίες από την ασφαλιστική αγορά εμφανίζεται δυσαρεστημένη για την αρνητική δημοσιότητα και φαίνεται να αναθεωρεί τη συνεργασία με την AIG Hellas με ορίζοντα το προσεχές καλοκαίρι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X